Οι μετοχές που άντεξαν τον κοροναϊό

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μετοχές που άντεξαν τον κοροναϊό
Αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν τις «φωτεινές εξαιρέσεις» στο ελληνικό ταμπλό ως χαρτιά με χαμηλό όγκο συναλλαγών που ίσως κρύβουν σενάρια εξαγοράς.

Με τον Γενικό Δείκτη να έχει βυθιστεί πάνω από 35% από τις αρχές του έτους, ιδίως υπό το βάρος του κοροναϊού και των ελληνοτουρκικών τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις που καταγράφουν αναπάντεχα κέρδη.

Τη μεγαλύτερη άνοδο το 2020 σημειώνει η Κρέκα, η μετοχή της οποίας έχει σημειώσει άλμα 1,28% το 2020. Η εκτόξευση στο ταμπλό ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου -πιθανότατα ενόψει της προοπτικής εξαγοράς, όπως σχολιάζουν στο insider.gr χρηματιστηριακές πηγές.

Δεύτερη σε αποδόσεις έρχεται η Doppler, με ράλι 123% από την αρχή του έτους. Η μετοχή βρίσκεται σε σταθερή ανοδική πορεία από τις 9 Ιανουαρίου, η οποία δεν έχει ανακοπεί ούτε μετά τις ισχυρές πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει και η Μινέρβα, με το κοντέρ να βρίσκεται στο +70% από τις αρχές του έτους. Η σταθερή ανοδική τάση της μετοχής ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του έτους και διατηρείται μέχρι σήμερα, παρά τη σημαντική υποχώρηση των τελευταίων ημερών. Στις 11 Φεβρουαρίου σκόραρε στο +210% αλλά τις εβδομάδες που μεσολάβησαν υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σε θετικό έδαφος, και με κέρδη 21% το τρέχον έτος, βρίσκεται και ο τίτλος της Μύλοι Κεπένου. Η ενδιαφέρουσα πορεία της μετοχής ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου για να κορυφωθεί έναν μήνα μετά και να υποχωρήσει στα σημερινά επίπεδα.

Αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν τις «φωτεινές εξαιρέσεις» στο ελληνικό ταμπλό ως χαρτιά με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Εκτός από την πιθανότητα αγορών από τους μετόχους προκειμένου να στηρίξουν τη μετοχή τους, αυξημένη είναι πιθανότητα σεναρίων εξαγοράς, οδηγώντας τους εν λόγω τίτλους σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία από το σύνολο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider