Κατάφεραν να σβήσουν τις αρχικές απώλειες οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αναμένουν το «κλείσιμο» του επικείμενου πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Το σχέδιο σύμφωνα με τη δικομματική ομμάδα των Γερουσιαστών σπάει στα τρία καθώς ένα ποσό της τάξεως των 300 δολαρίων την εβδομάδα θα πηγαίνει στα επιδόματα ανεργίας, 288 δισ. δολάρια στη στήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων και 160 δισ. δολάρια για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις. Ωστόσο ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Μιτς Μακόνελ συνεχίζει να επιμένει για ένα μικρότερο πακέτο μέτρων από τα 900 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι τόνισε την Τετάρτη ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να εξαλείψουν τη νόσο όπως έγινε με τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας , ώστε να επανέλθουν τα πράγματα σε μια κανονικότητα από το δεύτερο μισό του 2021.

Ειδικότερα, τη Τρίτη ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,35% στις 30.174 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,50% στις 12.582 μονάδες, και ο S&P500 κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 3.702 μονάδες.

Από τον βιομηχανικό δείκτη ξεχώρισαν οι μετοχές του Dow που ενισχύθηκαν κατά 2,48% και της Johnson & Johnson 1,73%, ενώ με απώλειες που ξεπέρασε το 1% έκλεισε η Walgreens.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image