Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Ράλι» για τη μετοχή της Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Ράλι» για τη μετοχή της Airbnb

Μεικτά πρόσημα και διστακτικές κινήσεις καταγράφηκαν στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν το κλείσιμο της συμφωνίας για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε πως καταγράφεται μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης. Η τελευταία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι αγγίζει τα 916 δισ. δολάρια, σε μια προσπάθεια να αρθεί το εμπόδιο που έχει θέσει ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Ρεπουμπλικάνος, Μιτς ΜακΚόνελ για ένα μικρότερο πακέτο.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί και η αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας κατά 137.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, φτάνοντας έτσι τις 853.000, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Στο μέτωπο της Ευρωζώνης η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά την αύξηση του PEPP κατά 500 δισ. ευρώ φρόντισε να στείλει σήμα προς τις αγορές αλλά και ευρύτερα προς την ΕΕ, λέγοντας πως το πρόγραμμα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί πλήρως, ενώ τα όριο του όπως τόνισε θα επανεξαστεί εκ νέου εάν χρειαστεί.

Στο ταμπλό της Wall προστέθηκε σήμερα και η μετοχή της Airbnb καταγράφοντας εκρηκτική άνοδο 122,8%, με την IPO φτάνοντας στα 144,7 δολάρια από τα 68 δολάρια.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,23% στις 29.998 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,54% στις 12.405 μονάδες, και ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,13% στις 3.668 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider