Μεικτά πρόσημα στη Wall Street εν μέσω αβεβαιότητας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street εν μέσω αβεβαιότητας

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street καθώς η αβεβαιότητα ενίσχύθηκε σε όλα τα μέτωπα και ειδικότερα γύρω από το κλείσιμο του νέου πακέτου μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε πως καταγράφεται μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης. Η τελευταία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι αγγίζει τα 916 δισ. δολάρια, σε μια προσπάθεια να αρθεί το εμπόδιο που έχει θέσει ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Ρεπουμπλικάνος, Μιτς ΜακΚόνελ για ένα μικρότερο πακέτο.

Παράλληλα το γραφείο του, ενημέρωσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες του Κογκρέσου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα ανάψουν το «πράσινο φως» για το πακέτο των 908 δισ. δολαρίων. Όπως έχει γράψει το insider.gr o κίνδυνος γύρω από τη μη έγκριση του πακέτου θα φέρει πολλούς αμερικανούς χωρίς τη λήψη επιδομάτων.

Από την άλλη πλευρά οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τη πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit, καθώς η μη επίτευξη συμφωνίας θα κοστίσει σε όλους.

Δείκτες

O Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,16% στις 30.046 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 12.377 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 3.663 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider