Υψηλότερα κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη καθώς οι αγοραστές ποντάρουν στο deal μεταξύ Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτές εκτιμούν πως το νέο πακέτο μέτρων θα προσεγγίσει τα 900 δισ. δολάρια, και θα εστιάζει κυρίως στη στήριξη των ανέργων, στην τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και στο νέο γύρω επιταγών προς του Αμερικανούς πολίτες. Ωστόσο, η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ, με τουλάχιστον 215.729 νέα κρούσματα ημερησίως με βάση στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Από την άλλη, η Fed φρόντισε να κάνει τα απαραίτητα πριν το κλείσιμο του έτους, διατηρώντας το μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν τη σύνθεση. Παράλληλα, διατήρησε το εύρος του βασικού επιτοκίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της αμετάβλητο (0% - 0,25%), επιμένοντας στη χαλαρή νομισματική πολιτική.

«Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα κρατικά ομόλογα στον ισολογισμό της κατά τουλάχιστον 80 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση και τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια κατά τουλάχιστον 40 δισ. δολάρια τον μήνα μέχρι να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος προς την επιτευξη του στόχο της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών» αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή της.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,49% στις 30.303 μονάδες, ο Nasdaq κατάγραψε άνοδο 0,84% στις 12.746 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,58% στις 3.722 μονάδες.

Ξεχώρισαν οι μετοχές της Johnson & Johnson με άνοδο 2,64% και της Home Depot με 1,62%.