Στο «photo finish» συνεχίστηκε το σερί στο Χρηματιστήριο - Ξεπέρασε τις 915 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «photo finish» συνεχίστηκε το σερί στο Χρηματιστήριο - Ξεπέρασε τις 915 μονάδες
Χρηματιστήριο
Λίγο πριν τη λήξη κατάφερε το ΧΑ να περάσει σε θετικό έδαφος.

Με επιλεκτικό ενδιαφέρον και σε ένα περιορισμένο εύρος κινήσεων το Χρηματιστήριο κατάφερε την Πέμπτη, να κλείσει με θετικό πρόσημο, διαφοροποιώντας την πορεία του από τις ξένες αγορές.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στο Jackson Hole και την πορεία που θα ακολουθήσουν οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες, τη στιγμή που η Wall Street καταγράφει οριακές μεταβολές, ενώ ελαφρώς υψηλότερες πιέσεις περνάνε σε Ευρώπη.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 και ΚΜΟ 50 στις 892 και 889 μονάδες αντίστοιχα.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ήπιες κέρδη στο 0,14% στις 915,75 μονάδες με τον τζίρο στα 42,67 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 γύρισε σε θετικό έδαφος κλείνοντας με κέρδη 0,24% στις 2.194 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,76% στις 557,07 μονάδες, καθώς υποχώρησαν σε ένα βαθμό οι πιέσεις στην Attica Bank.

Από τις τράπεζες η ΕΤΕ σημείωσε κέρδη 1,96% στα 2,496, η Eurobank στο 0,18% και τα 0,798 ευρώ, η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 0,07% και η Alpha Bank κατά 0,88% στα 1,15 ευρώ.

Η Attica Bank κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 9,68% έχοντας φτάσει ωστόσο και στο -21,53% στα 0,12 ευρώ, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες, βάζοντας πλώρη για την ΑΜΚ. Συγκεκριμένα, η τράπεζα περιόρισε τις ζημιές ενώ κατέγραψε και αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 22% σε σχέση με το περσινό εξάμηνο, με τις καταθέσεις να ενισχύονται κατά 9,3% σε ετήσια βάση.

Από την άλλη, profit taking σημειώθηκε στη Reds με τη μετοχή να έχει φτάσει στα 2,46 ευρώ, αλλά και σε ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή.

Ανοδικά κινήθηκαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με κέρδη 0,20% στα 9,86 ευρώ, ο ΟΤΕ με κέρδη 0,91% στα 16,65 ευρώ και η Coca Cola που έφτασε τα 30,79 ευρώ.

Από την άλλη, η αυριανή ημέρα ίσως είναι μία από τις πλέον περίεργες των τελευταίων ετών για τις αγορές.

Στο διαδικτυακό συμπόσιο του Jackson Hole ο επικεφαλής της Fed κ. Τζ Πάουελ θα μιλήσει για τα επόμενα βήματα της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Και αυτό θα επηρεάσει καθοριστικά το τι θα συμβεί με τα βουνά του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους που έχουν συσσωρευτεί ειδικά τους τελευταίους 16 – 18 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αυτό το κύμα της απόλυτα δικαιολογημένης παλίρροιας ανησυχίας στις αγορές έχει συμπαρασύρει το κόστος του χρήματος στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, μαζί και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider