Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές σε μια περιορισμένη συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές σε μια περιορισμένη συνεδρίαση
Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σε μια μικρότερη χρονικά συνεδρίαση λόγω αργίας τη Δευτέρα, με πολλές αγορές να παραμένουν κλειστές λόγω των εορτασμών των Χριστουγέννων.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,04% στις 15.748 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει ήπια πτώση 0,3% στις 7.081 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 σε ανάλογα επίπεδα με πτώση 0,6% στις 8.563, ενώ οριακές μεταβολές καταγράφει στο Μιλάνο ο FTSE MIB με άνοδο +0,07% στις 27.040 μονάδες.

Επενδυτές και traders εξετάζουν τόσο τον αντίκτυπο της Όμικρον στις οικονομίες όσο και τους χειρισμούς από τις κεντρικές τράπεζες. Νέες μελέτες στη Νότια Αφρική και τη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η Όμικρον έχει μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σαββατοκύριακο, οι μολύνσεις εξακολουθούσαν να ξεπερνούν τις 100.000, ενώ και η Γαλλία ανακοίνωσε κρούσματα που ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό για πρώτη φορά.

Στην Ασία, εξίσου καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα με ήπιες συναλλαγές, με πολλές μεγάλες αγορές της περιοχής να είναι κλειστές λόγω αργιών.

Η Wall Street θα είναι ξανά ανοιχτή σήμερα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά τα χρηματιστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την Ιρλανδία θα είναι κλειστά τόσο τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider