Αδυναμία αντίδρασης και ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδυναμία αντίδρασης και ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές
Η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στην ανατολική Ευρώπη και στην διένεξη Ρωσίας - Ουκρανίας εξακολουθεί να καθορίζει τις επενδυτικές κινήσεις.

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στην ανατολική Ευρώπη και στην διένεξη Ρωσίας - Ουκρανίας εξακολουθεί να καθορίζει τις επενδυτικές κινήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκάος δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 453,95 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,28%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να οδηγεί την πτώση, υποχωρώντας κατά 1,8%. Παρόμοια εικόνα και για τον Eurostoxx 50, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 3.969,83 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 14.631 μονάδες, με μικρές απώλειες 0,42%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με οριακή πτώση 0,1% στις 6.780 μονάδες.

Στην Βρετανία, ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 7.498 μονάδες, με κέρδη 0,05%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 25.955 μονάδες με απώλειες 0,34%, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που κατέγραψε πτώση 0,63% στις 8.440 μονάδες.

Μάκρο

Ο δείκτης εμπιστοσύνης στον κλάδο της μεταποίησης στη Γαλλία για τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στις 112 μονάδες, χαμηλότερα από τις 113 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 112 μονάδες.

Ωστόσο, ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος, που περιλαμβάνει όλους τους οικονομικούς τομείς, ενισχύθηκε στις 112 μονάδες από 107 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Insee.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Τετραπλασιασμό καθαρών κερδών σε ετήσια βάση και αύξηση στα προ φόρων κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εμφάνισε η Barclays, ενώ ανακοίνωσε τον διορισμό της Anna Cross στη θέση της οικονομικής διευθύντριας.

Μεγάλη ενίσχυση στα κέρδη και τα έσοδα της κατέγραψε ο όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis για το 2021, καταγράφοντας και μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση στο περιθώριο λειτουργικού κέρδους.

Πάνω από τα 21 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Rio Tinto για το σύνολο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider