Sell off στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sell off στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Με ένα υψηλό gap άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως ο γερμανικός δείκτης DAX ο οποίος έχει περάσει πτωτική μακροπρόθεσμη τάση και βουλιάζει την Πέμπτη κατά 3,68%.

Με ένα υψηλό gap άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως ο γερμανικός δείκτης DAX ο οποίος έχει περάσει στα χέρια των short με τη μακροπρόθεσμη τάση να είναι πτωτική και να βουλιάζει την Πέμπτη κατά 4,04%.

Οι επενδυτές κλείνουν μαζικά θέσεις στις αγορές μετοχών με μια έντονη risk off διάθεση, αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους σε πολλές ουκρανικές πόλεις και αποβίβασαν στρατεύματα στη νότια ακτή της την Πέμπτη. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε αυτό που αποκάλεσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά. Για «εισβολή ευρείας κλίμακας» έκανε λόγο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Στην τηλεοπτική του ομιλία, λίγο πριν την επίθεση, ο Πούτιν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να αφήσουν κάτω τα όπλα τους και να επιστρέψουν στο σπίτι. Είπε ότι η Ρωσία σεν σχεδιάζει να «καταλάβει» τη γείτονα χώρα, αλλά ότι πρέπει «να αμυνθεί απέναντι σε αυτούς που κρατούν την Ουκρανία όμηρο», κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή της Ρωσίας, διευρύνοντας τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με αναλυτές επενδυτικών τραπεζών, παρότι υπήρχε ένας θετικός τόνος πριν από 24 ώρες και με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, το κλίμα άλλαξε άρδην μετά το χθεσινό άνοιγμα της Wall με την είδηση για ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία σε ουκρανικούς ιστότοπους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 2,92% στις 440,61 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,6% στις 7.523 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX βουλιάζει κατά 4,04% στις 14.039 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 διολισθαίνει κατά 3,3% στις 6.555 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 3,06% στις 25.149 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 3,25% στις 8.175 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider