«Ασανσέρ» το πετρέλαιο, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων - Απώλειες 2,26% για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ασανσέρ» το πετρέλαιο, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων - Απώλειες 2,26% για το αμερικανικό αργό
Σε μια συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα και την προσοχή στις γεωπολιτικής εξελίξεις.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, ολοκληρώνοντας μακριά από τα υψηλά της μέρας μια συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα και την προσοχή στις γεωπολιτικής εξελίξεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια της παγκόσμιας οικονομίας ανέβασαν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» σε νέα πολυετή ιστορικά υψηλά. Αλλά, στη συνέχεια της μέρας, τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν μετά από πρόοδο στις συζητήσεις της Βιέννης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εξαγωγές «μαύρου χρυσού» από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται πως η JP Morgan εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή το 66% του ρωσικού πετρελαίου δυσκολεύεται να βρει αγοραστές, όπως αναφέρει το Bloomberg. Βραχυπρόθεσμα, η κλίμακα του σοκ στην προσφορά είναι τόσο μεγάλη που οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να φτάσουν και να παραμείνουν στα 120 δολάρια ανά βαρέλι, για μήνες, για να κινητοποιήσουν τη μείωση της ζήτησης, σχολιάζει η αναλύτρια της JP Morgan, με την υπόθεση πως θα υπάρξει άμεση επιστροφή των ιρανικού αργού.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, έπεσαν 2,6% στα 107,67 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, διολίσθησαν 2,14% στα 110,42 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι συζητήσεις για το Ιράν «φρενάρουν» την άνοδο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ποιος κινεί τα νήματα στις τιμές του πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider