Ανοδικό ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές - Κέρδη 1,6% του Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές - Κέρδη 1,6% του Stoxx 600
Ο κλάδος των αυτοκινήτων ηγήθηκε της ανόδου, με +5,9%, καθώς όλοι οι κλάδοι κινήθηκαν ανοδικά.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κερδίζει 1,6%. Ο κλάδος των αυτοκινήτων ηγήθηκε της ανόδου, με +5,9%, καθώς όλοι οι κλάδοι κινήθηκαν ανοδικά εκτός από τις πρώτες ύλες και το πετρέλαιο-φυσικό αέριο που υποχώρησαν 2,4% και 2,1% αντίστοιχα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 2,79%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 3,08%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,86%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 2,41% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε στο +2,98%.

Τα κέρδη ήρθαν καθώς η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στις εξελίξεις των συζητήσεων Ουκρανίας - Ρωσίας. Οι κατ' ιδίαν συνομιλίες ξεκίνησαν εκ νέου στην Τουρκία την Τρίτη, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει πως επιτεύχθηκε η πιο σημαντική πρόοδος μέχρι σήμερα. Επίσης, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μειώσει «δραστικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.

Στα μακροοικονομικά, ισχυρότατη πτώση αναμένεται να σημειώνει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον πρόδρομο σχετικό δείκτη που καταρτίζει το ερευνητικό ινστιτούτο GfK, ενδεικτικό των ανησυχιών που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομάς στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών διαμορφώθηκε τον Μάρτιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Γαλλία, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα προκαλεί ανησυχία στην αγορά και τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στη Wall Street, με το βλέμμα στην πρόοδο των συνομιλιών Ουκρανίας - Ρωσίας

Ανοδική εκτόνωση στο Χρηματιστήριο υπό τις προσδοκίες για συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας

«Βουτιά» για το πετρέλαιο, εν μέσω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider