Με κέρδη και με χαμηλό τζίρο το κλείσιμο της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη και με χαμηλό τζίρο το κλείσιμο της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο
Κοντά στις 900 μονάδες παρέμεινε η ελληνική αγορά, με ώθηση από τις μετοχές των τραπεζών.

Με μικρή άνοδο ολοκλήρωσε την Παρασκευή και την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον χαμηλό τζίρο να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς.

Επηρεαζόμενο από το κλίμα νευρικότητας στα ταμπλό της Ευρώπης και των ΗΠΑ, το ΧΑ βρίσκεται ακόμα σε στάση αναμονής για την πορεία της οικονομίας, εν μέσω της κρίσης που προκαλεί στην Ευρωζώνη αλλά και διεθνώς ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών στο μέτωπο της αύξησης των επιτοκίων, υπό τον φόβο αρνητικού πλήγματος στην πορεία της ανάκαμψης της οικονομίας.

Πάνω σε αυτό, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Όπως σημειώνει η Beta Χρηματιστηριακή, «η χρηματιστηριακή εβδομάδα η οποία είχε σαν κύριο γνώρισμα την ολοκλήρωση των εισροών από την αναδιάρθρωση του MSCI. Ο τζίρος που παρατηρήθηκε την περασμένη Τρίτη (523 εκατ. ευρώ. ήταν ο καλύτερος σε ημέρα αναδιάρθρωσης του MSCI από το Μάιο του 2014 όταν είχαν παρατηρηθεί συναλλαγές 811 εκατ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά, οι δεύτερες αναγνώσεις στα αποτελέσματα των τραπεζών (NPEs, κερδοφορία) περιόρισαν τις πιέσεις ενώ τα θετικά ακούσματα για την κερδοφορία της φετινής χρήσης από ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο έδωσαν λόγους επιλεκτικών τοποθετήσεων.

Αυτή ίσως είναι και η εικόνα που θα έχει στο εξής η αγορά ακολουθώντας περισσότερο τα επιμέρους επιχειρηματικά νέα καθώς η επίδραση των υψηλών τιμών στο κόστος πωληθέντων αναμένεται να έχει εντονότερο χαρακτήρα στα τρίμηνα που ακολουθούν γεγονός που αποτυπώθηκε και στο σταδιακό σβήσιμο των ημερήσιων τζίρων».

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 0,74% στις 896,89 μονάδες, έχοντας χαμηλό στις 892,51 μονάδες και υψηλό στις 898,43 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 49,2 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύθηκε 0,97% στις 2.175 μονάδες, ο Mid Cap κέρδισε 0,75% στις 1.410 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανέβηκε 1,93% στις 617,54 μονάδες.

Κέρδη 4,08% κατέγραψε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, άνοδο 3,44% η μετοχή της Eurobank και 2,53% η μετοχή της Motor Oil. Στον αντίποδα, απώλειες 0,16% σημείωσε ο τίτλος της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ανησυχία για την Fed και οι δηλώσεις του Μασκ φέρνουν απώλειες στην Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider