Το Χρηματιστήριο «κοιτά» πάνω από τις 830 μονάδες - Στο +3 η μετοχή της ΔΕΗ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο «κοιτά» πάνω από τις 830 μονάδες - Στο +3 η μετοχή της ΔΕΗ
Ανοδικά η ελληνική αγορά, ωθούμενη από το κλίμα στα ευρωπαϊκά ταμπλό.

Τελευταία ενημέρωση: 14:00

Με ήπια μεγαλύτερα κέρδη από αυτά στο άνοιγμα της συνεδρίασης κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη Δευτέρα, καθώς η ελληνική αγορά «πατάει πάνω στο επιφυλακτικό κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό και σε μια προσπάθεια να ανακτήσει μέρος των μεγάλων απωλειών της περασμένης εβδομάδας.

Ωστόσο, ο χαμηλός τζίρος επιβεβαιώνει πως οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας παραμένουν στο προσκήνιο, τόσο λόγω των αυξήσεων στα βασικά επιτοκίων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών όσο και εξαιτίας του αβέβαιου περιβάλλοντος για την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της τελευταίας στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Εν μέσω της αναμονής για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Moody's χαρακτήρισε ως credit positive τα νέα μέτρα της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Σύμφωνα με τη Moody's, τα οφέλη θα είναι ισχυρότερα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, καθώς τα χαρτοφυλάκιά τους έχουν υψηλότερο ποσοστό δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο. Αντίθετα, τα οφέλη θα είναι μικρότερα σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, όπου κυριαρχούν τα δάνεια σταθερού επιτοκίου.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Στην κίνηση του ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών κερδίζει 1% στις 833,64 μονάδες και ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται σε 18,79 εκατ. ευρώ. Ο ΓΔ έχει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 828,04 μονάδες και υψηλό στις 835,35 μονάδες.

O Large Cap κερδίζει 1,04% στις 2.007 μονάδες, ο Mid Cap ανεβαίνει 1,53% στις 1.294 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται 0,77% στις 522,96 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, η ΔΕΗ γράφει άνοδο 3,81%, ο ΟΤΕ ισχυροποιείται 1,87% και η Alpha Bank ανεβαίνει 1,47%.

Αντίθετα, απώλειες 2,71% σημειώνει η μετοχή της Motor Oil.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, παρά την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider