Ευρωαγορές: Επιφυλακτικές κινήσεις λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Επιφυλακτικές κινήσεις λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed
Επιφυλακτική άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποοφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:16

Επιφυλακτική άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποοφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,40% στις 426 μονάδες.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,48% στις 13.161 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,45% στις 6.239 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο +0,63% και τις 7.352 μονάδες. Στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,59% στις 8.115 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο +0,93% και τις 21.362 μονάδες.

Οι επενδυτές παγκοσμίως έχουν εστιάσει σήμερα την προσοχή τους στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την αγορά να αναμένει ευρέως μία δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Όπως πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, έτσι και η Fed κινείται επιθετικά για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό με «φόντο» την εξασθένιση της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία εντάθηκαν την Τρίτη μετά τα κακά μαντάτα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη το 2022 και το 2023, επικαλούμενο το πιο ζοφερό και πιο αβεβαίο παγκόσμιο οικονομικό outlook.

Η Goldman Sachs εκτίμησε σήμερα ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Η ύφεση αυτή θα διαρκέσει έως τα τέλη του έτους, προέβλεψαν οι οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jari Stehn. Ο οίκος βλέπει συγκεκριμένα συρρίκνωση 0,1% του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο και 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο.

Επιχειρήσεις

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Credit Suisse αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλό της και ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ανάκαμψης μόλις εννέα μήνες μετά το τελευταίο, καθώς φαίνεται να επιχειρεί να μειώσει το μέγεθος της επενδυτικής της μονάδας εν μέσω των διογκούμενων ζημιών.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, με άνοδο 51% στα καθαρά κέρδη έκλεισε το β' τρίμηνο για την Deutsche Bank, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν. Ωστόσο, η τράπεζα εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξη για τις προοπτικές της μονάδας στο σύνολο του έτους και προειδοποίησε για το οικονομικό outlook.

Σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για την κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης του 2022 προχώρησε η Adidas, με την εταιρεία ρουχισμού να αναφέρει πως τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα επιβαρύνουν τις πωλήσεις στην ασιατική χώρα.

Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο η Mercedes-Benz Group χάρη στην ισχυρή ζήτηση, την τιμολόγηση και τη μίξη μοντέλων, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αναβαθμίζει ορισμένους από τους στόχους της στο σύνολο της χρήσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider