Έντονη μεταβλητότητα στο πετρέλαιο, με την προσοχή στον ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονη μεταβλητότητα στο πετρέλαιο, με την προσοχή στον ΟΠΕΚ+
Οριακά πάνω από τα 100 δολάρια ανα βαρέλι το brent.

Έντονη μεταβλητότητα σημειώνεται στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζει γύρω από τις εξελίξεις σχετικά με τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και τους συμμάχους του (ΟΠΕΚ+).

Νωρίτερα την Τετάρτη, τα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» ενισχύθηκαν αφού η Σαουδική Αραβία ανέφερε πως ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Το θετικό κλίμα αντιστράφηκε όταν στέλεχος του ΟΠΕΚ+ ανέφερε στο Reuters πως ενδεχόμενη μείωση από το Ριάντ ή κάποιο άλλο μέλος του Οργανισμού μπορεί να αντισταθμιστεί από την επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εφόσον υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Εξάλλου, σημειώνεται πως η παραγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία για τον Αύγουστο αναμένεται να εμφανίσει κάμψη για πρώτη φορά τους τελευταίους 4 μήνες, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η κίνηση στις αγορές

Υπό τον πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου κερδίζουν 0,15% ή 12 σεντ στα 93.87 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύονται οριακά 0,05% ή 0,05 σεντ στα 100.23 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider