Ισχυρό σήμα από τους αναλυτές για τη μετοχή της Mytilineos μετά το δυναμικό τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό σήμα από τους αναλυτές για τη μετοχή της Mytilineos μετά το δυναμικό τρίμηνο
Την αρχή μιας νέας εποχής για τη Mytilineos, τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο μοντέλου ανάπτυξης, εντός και εκτός Ελλάδος, σηματοδοτούν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

Την αρχή μιας νέας εποχής για τη Mytilineos, τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο μοντέλου ανάπτυξης, εντός και εκτός Ελλάδος, σηματοδοτούν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

Οδηγό αποτελεί η «πράσινη» μετάβαση με την εταιρεία να ωριμάζει ένα μεγάλο, παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έργων που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία τα επόμενα έτη. Ταυτόχρονα, η Mytilineos εκμεταλλευόμενη των σημαντικών επενδύσεων σε μονάδες παραγωγής ενέργειας, και σε συνδυασμό με την πρόσβαση που έχει μέσω ενός διαφοροποιημένου δικτύου σε καύσιμο, αποτελεί τον πιο φτηνό παραγωγό ενέργειας από θερμικές πηγές στην χώρα.

Σημαντική συνεισφορά σε επίπεδο κερδοφορίας διατηρεί ο τομέας της Μεταλλουργίας, με τη Mytilineos να βρίσκεται ανάμεσα στους φτηνότερους παραγωγούς αλουμινίου παγκοσμίως.

Έτσι, η Citi όπως και άλλοι διεθνείς οίκοι και χρηματιστηριακές παραμένουν «ταύροι» για τη μετοχή της Mytilineos και ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους τόσο για τα μεγέθη της εταιρείες όπως και για την πορεία της μετοχής. Ενδεικτικό είναι πως ακόμη και έτσι η Citi έχει θέσει στο βασικό της σενάριο τιμή στόχο στα 22 ευρώ, με περιθώρια ανόδου που ξεπερνούν το 30% από αυτό που γράφει το ταμπλό. Αντίστοιχα και η Pantelakis θέτει υπό εξέταση τη μετοχή και είναι έτοιμη να ανεβάσει υψηλότερα τον πήχη.

Παρά τις μεγάλες επενδύσεις οι αναλυτές τονίζουν το γεγονός ότι η εταιρεία διατηρεί ένα πολύ χαμηλό δείκτη μόχλευσης και υψηλή ρευστότητα.

Το ισχυρό σετ αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου διέψευσε θετικά τους αναλυτές από τις χρηματιστηριακές και ευρύτερα το consensus.

Εξαιρετικά χαρακτηρίζει η Euroxx τα αποτελέσματα της Mytilineos για το εννεάμηνο του 2022, τα οποία έδειξαν αύξηση των πωλήσεων κατά 169%, βελτίωση του EBITDA (προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων) κατά 121% και διεύρυνση των καθαρών κερδών κατά 171%. H Euroxx εκτιμά πως η Mytilineos βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο από φέτος, παρά την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Αυτό αντανακλά τα οφέλη από το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων, το μοντέλο συνεργειών, τις νέες επενδύσεις και τη διεθνοποίηση της δραστηριότητά της. Μετά και την εξαιρετική τριμηνιαία επίδοση, βλέπει σημαντικά ανοδικά περιθώρια».

Σε ίδιο μήκος κύματος κινούνται και η Eurobank Equities, NBG Securities, Wood και Beta. Τα βασικά σημεία στα οποία κινούνται και διαμόρφωσαν τις υψηλές επιδόσεις της Mytilineos είναι: 1) οι έγκαιρες προβλέψεις από την Διοίκηση, 2) η έγκαιρη πρόληψη και λήψη μέτρων, 3) η κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, 4)η διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων, 5) η πρόβλεψη της εταιρείας για υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, 6) το σωστό και υπολογισμένο hedging, 7) το σωστά υπολογισμένο capex που συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις και ωρίμανση των επενδύσεων και 7) την ψηλή απόδοση όλων των δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Bullish» για την Ελλάδα και το Χρηματιστήριο η Jefferies - Τα «εύσημα» και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Σούνακ: Θα κατορθώσει να βάλει σε τάξη το βρετανικό χάος;

Οι αναποδιές του φετινού Oktoberfest

gazzetta
gazzetta reader insider insider