Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Βαρίδι» ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Βαρίδι» ο Nasdaq
Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street με τον Dow Jones να είναι ο μόνος «πράσινος».

Τελευταία ενημέρωση 21:08

Με το 2022 να πλησιάζει στο τέλος του, οι επενδυτές στις τελευταίες συνεδριάσεις της Wall Street ελπίζουν σε ένα χριστουγεννιάτικο ράλι, με τους φόβους για την πτωτική πορεία της οικονομίας και την είσοδο σε υφεσιακή τροχιά να είναι έντονοι και να αποτυπώνονται στους δείκτες και σήμερα, Τρίτη, οι οποίοι βιώνουν διακυμάνσεις.

Η τρέχουσα χρονιά ήταν «ζόρικη» καθώς επισκιάστηκε από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, με τους επενδυτές να ελπίζουν να περιορίσουν τις απώλειες του 2022. Οι αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα για λόγω Χριστουγέννων, αλλά σε αυτή τη «μικρότερη» εβδομάδα συναλλαγών, οι επενδυτές αναμένουν είτε «ησυχία» είτε περαιτέρω αστάθεια λόγω των χαμηλών όγκων συναλλαγών.

Η κίνηση των δεικτών

  • O Dow Jones κερδίζει 0,17% στις 33.260 μονάδες
  • Ο S&P 500 υποχωρεί 0,43% στις 3.828 μονάδες
  • Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,26% στις 10.363 μονάδες

Ο S&P 500 βαδίζει προς ολοταχώς για την έβδομη πιο αρνητική χρονιά του από το 1928. Από το 1928, υπήρξαν μόνο 20 χρόνια όπου ο δείκτης σημείωσε πτώση άνω του 10%. Το 2008 όσο και το 2002 σημειώθηκαν οι χειρότερες απώλειες στην σύγχρονη ιστορία, με τον S&P να βουτά περισσότερο από 23% και 38%, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1931 ήταν η χειρότερη χρονιά για τον δείκτη, ο οποίος έκανε ελεύθερη πτώση περίπου 47%.

Οι μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008 ενώ τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 απώλεσε 5,8%, ο Dow και ο Nasdaq υποχώρησαν περίπου 4% και 8,5%, αντίστοιχα. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις από τον Σεπτέμβριο.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψε ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, δείχνοντας πως η αγορά ακινήτων επηρεάζεται από τον υψηλό πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, ο δείκτης για τις τιμές κατοικιών στις 20 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκε 8,6% σε ετήσια βάση έναντι αύξηση 10,4% τον Σεπτέμβριο. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης υποχώρησε 0,5%, σημειώνοντας κάμψη για 4ο συνεχόμενο μήνα. Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών σημειώθηκε στο Μαϊάμι, την Τάμπα και τη Σάρλοτ. Αντίθετα, η μικρότερη αύξηση καταγράφηκε στο Σαν Φρανσίσκο και στο Σιάτλ.

Την ίδια στιγμή, σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε το έλλειμμα στο διεθνές εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, το έλλειμμα ανήλθε σε 83,3 δισ. δολάρια, μειωμένο κατά 15,5 δισ. σε σχέση με τα 98,8 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο. Οι εξαγωγές αγαθών ήταν μειωμένες κατά 5,3 δισ. σε μηνιαίο επίπεδο, φτάνοντας τα 168,9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυξημένες 7,6% οι λιανικές πωλήσεις στις γιορτές - Εκπτώσεις «κυνηγούν» οι Αμερικανοί

ΗΠΑ: Η κακοκαιρία ακύρωσε χιλιάδες πτήσεις της Southwest Airlines - Απώλειες για τη μετοχή

Λαβρόφ: «Ανώνυμοι αξιωματούχοι» στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider