Φυσικό Αέριο: Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το 2023 οι τιμές στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό Αέριο: Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το 2023 οι τιμές στην Ευρώπη
Τα συμβόλαια αναφοράς σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε πορεία για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου βαδίζουν προς την εβδομαδιαία πτώση τους για το 2023 την Παρασκευή, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες «κυριαρχούν» σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα τρέχοντα συμβόλαια μελλοντικές εκπλήρωσης διαπραγματεύονται έως και 8% υψηλότερα, διαγράφοντας ορισμένες από τις απώλειες της εβδομάδας ωστόσο, τα υψηλότερα από τα συνηθισμένα αποθέματα και η υποτονική ζήτηση αναμένεται να προκαλέσουν απώλειες έως και 15%. Το TTF παράδοσης επόμενου μήνα σημειώνει άνοδο 3,3% στις 27,5 ευρώ/ μεγαβατώρα, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύεται 6,8%. Οι τιμές έχουν μειωθεί περισσότερο από 60% από την αρχή του έτους, ακόμη και μετά από έναν ασταθή Ιούνιο.

Η έντονη εβδομαδιαία πτώση έρχεται καθώς οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι ήδη γεμάτες πάνω από 80% και οι ροές από τη Νορβηγία, τον κορυφαίο προμηθευτή της Ευρώπης, αυξάνονται και πάλι. Ένας ήπιος χειμώνας θα μπορούσε να δει τις τιμές του φυσικού αερίου να πέφτουν περίπου στα 15 ευρώ, περίπου στο μισό του σημερινού επιπέδου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τη Morgan Stanley.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΣΦΑ: Ευρωπαϊκή πύλη αερίου χρίζουν την Ελλάδα τα «σήματα» της αγοράς – Η επίπτωση στα τιμολόγια

UnitedHealth: Έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με άνοδο 16%

FT: Κρούση ΕΕ στη Mytilineos για παραγωγή υλικών για ημιαγωγούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider