Ο Nasdaq έδωσε το σύνθημα της ανασύνταξης στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Nasdaq έδωσε το σύνθημα της ανασύνταξης στην Wall Street
Με ισχυρή ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο η σημερινή άνοδος στην αμερικανική αγορά.

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στην αμερικανική αγορά ο τεχνολογικός τομέας, με τον Nasdaq να τερματίζει εμφατικά το πτωτικό σερί των τελευταίων τεσσάρων ημερών, τη στιγμή που οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων χτύπησαν νέα υψηλά 16 και πλέον ετών.

Πιο αναλυτικά, ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,56% στις 13.497 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 4.399 μονάδες. Παραφωνία στη σημερινή άνοδο αποτέλεσε ο βιομηχανικός δείκτης, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 24.463 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,11%.

Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση σημαδεύτηκε και από τη νέα εκτόξευση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, με το 10ετές να κλείνει στο 4,34% και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2007.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» άνω του 14% κατέγραψε η μετοχή της Palo Alto Networks, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός της Silicon Valley ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το β' τρίμηνο, ενώ άνοδο 8,3% σημείωσε και ο τίτλος της Nvidia.

Ισχυρά κέρδη σχεδόν 7% κατέγραψαν και οι μετοχές των Meta και Tesla.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 2,2% στην χειρότερη επίδοσή του από τον Μάρτιο, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά περίπου 2,1% στο μακροβιότερο πτωτικό σερί (3 εβδομάδες) από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq έχασε 3,6% από την Δευτέρα και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Σημειώνεται πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σειρά στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους για το β' τρίμηνο παίρνουν οι κολοσσοί του κλάδου του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Macy’s, Nordstrom και Kohl’s, οι επιδόσεις των οποίων θα δώσουν στην αγορά μία ικανοποιητική εικόνα για την αγοραστική ικανότητα των Αμερικανών το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη διαδοχική ημέρα ανόδου για τις τιμές του χρυσού

Goldman Sachs: Εστιάζει ξανά στους υπερ-πλούσιους, πουλώντας το τμήμα επενδυτικών συμβουλών

Η ανησυχία για την Κίνα έφερε νέες απώλειες για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider