Wall Street: Κινήθηκε ανοδικά και περιμένει τα νέα για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κινήθηκε ανοδικά και περιμένει τα νέα για τον πληθωρισμό
Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να τηρούν ψύχραιμη στάση αναμονής για τα νέα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να τηρούν ψύχραιμη στάση αναμονής για την δημοσιοποίηση των σημαντικών μάκρο στοιχείων που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ και τα οποία μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων και πότε θα επιλέξει η Fed να τις πραγματοποιήσει.

O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 37.695 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε στο +0,56% στις 4.783 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο +0,75 και στις 14.969 μονάδες.

Στο ταμπλό η Intuitive Surgical και η Lennar κέρδισαν περισσότερο από 10% και 3%, αντίστοιχα. Η Intuitive αύξησε τις προοπτικές ανάπτυξης της για το οικονομικό έτος 2024, ενώ και η Lennar ανακοίνωσε αύξηση στο ετήσιο μέρισμά της.

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ζητήσουμε μειώσεις επιτοκίων, καθώς η κεντρική τράπεζα έχει ακόμη αρκετή απόσταση να διανύσει για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%. Ο Γουίλιαμς δήλωσε επίσης ότι τα επίπεδα ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα δεν σηματοδοτούν κάποια βραχυπρόθεσμη ανάγκη για τη Fed να σταματήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, μια διαδικασία που συμπληρώνει τις αυξήσεις των επιτοκίων με στόχο την επαναφορά του πληθωρισμού στο 2%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένονται την Πέμπτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters βλέπουν τον ετήσιο πληθωρισμό στο 3,2% τον Δεκέμβριο, αλλά πιστεύουν ότι ο δομικός πληθωρισμός πιθανότατα να έχει υποχωρήσει στο 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021.

«Βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση ηρεμίας πριν από την υλοποίηση», δήλωσε ο Phillip Colmar της MRB Partners, σημειώνοντας ότι η δραστηριότητα της αγοράς είναι αρκετά σιωπηλή, δεδομένων των σχεδιαζόμενων μειώσεων των επιτοκίων της Fed.

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά είναι αρκετά ήσυχη, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι ήσυχη όλο το χρόνο», δήλωσε ο Colmar. «Έχουμε τιμολογήσει πλήρως αυτό το σενάριο της ομαλής προσγείωσης. Τι θα ακολουθήσει; Πιθανότατα είναι η “μη προσγείωση”, που σημαίνει ότι οι αποδόσεις των ομολόγων ίσως να μην παραμείνουν γερά «γατζωμένες» όσο είναι, η μεταβλητότητα επανέρχεται στην αγορά μετοχών … και τότε δεν θα είναι ένα ράλι αγοράς των πάντων που είδαμε στο τέλος του έτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός

Πετρέλαιο: Η απρόσμενη άνοδος στα αποθέματα έριξε τις τιμές

Σαουδική Αραβία: Δύο φορές πιο πάνω από τις εκτιμήσεις της η αξία των ορυκτών της πόρων - Μικρότερη η εξάρτηση από το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider