Σε χαμηλό 11ετίας το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 11ετίας το πετρέλαιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη. Το αργό «λυγίζει» από τις πιέσεις που ασκούν η κρίση στη Μέση Ανατολή, οι αναθέρμανση της έντασης στην Ασία αλλά και τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι η διαμάχη μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας συνιστά το μεγαλύτερο κίνδυνο για την αγορά πετρελαίου αυτή τη στιγμή.

Επιπλέον πιέσεις προκαλεί η σημερινή πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, η οποία έχει προκαλέσει κύμα διεθνών αντιδράσεων και ένταση στη βορειανατολική Ασία.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφουν πτώση 4,3% στα 34,85 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2004.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 2,45% στα 35,09 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχαν διολισθήσει κάτω των 35 δολαρίων.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκεται και η οικονομία της Κίνας, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη προμηνύουν σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης για το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider