Νέα «βουτιά» για το Bitcoin – Χάνει τα 8.000 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «βουτιά» για το Bitcoin – Χάνει τα 8.000 δολάρια

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 8.000 δολαρίων βρίσκεται και πάλι το Bitcoin καθώς η προσπάθειες ανάκαμψης του το Σαββατοκύριακο διακόπηκαν ξαφνικά μετά από την απόφασης των αμερικανικών τραπεζών να απαγορέψουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω πιστωτικών καρτών.

Οι απώλειες συνεχίζονται καθώς στην συγκεκριμένη κίνηση προχώρησε την Δευτέρα και ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds. Σύμφωνα με το Coinmarketcap.com που παρακολουθεί 1.513 κρυπτονομίσματα σε 8.569 αγορές το Bitcoin υποχωρεί κατά 11,77 στα 7.809,18 δολάρια, το Ethereum κατά -13,02% στα 789,54 δολάρια και το Ripple κατά -13,57%.

Σύμφωνα με το CNBC, οι τράπεζες απαγορεύουν την αγορά Bitcoin με πιστωτικές για να αποτρέψουν τους πελάτες τους να χρεωθούν για ένα κρυπτονόμισμα με μεγάλες μεταβολές στη τιμή. Τον Νοέμβριο, λίγο πριν το Bitcoin χτυπήσει τα 19.000 δολάρια ο όρος αναζήτησης «αγοράστε bitcoin με πιστωτική κάρτα» εμφανιζόταν όλο και πιο συχνά.

Σύμφωνα με το Bloomberg υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για την απαγόρευση: Οι τράπεζες είναι υπεύθυνες στο να παρακολουθούν τις κινήσεις των πελατών τους για να αποφεύγεται το ξέπλυμα χρήματος. Κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να γίνει ειδικά αν συνδυαστούν πιστωτικές κάρτες και κρυπτονομίσματα.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ανησυχίες στην αγορά κρυπτονομισμάτων δημιούργησε και η απόφαση της Facebook να απαγορεύσει τις διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider