Υβριδικό SUV με 500 ευρώ το μήνα και έκπτωση αν το... μοιράζεσαι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υβριδικό SUV με 500 ευρώ το μήνα και έκπτωση αν το... μοιράζεσαι
Η νέα μάρκα Lynk & Co, μαζί με το νέο της SUV 01 θα λανσάρει στην Ευρώπη και ένα εντελώς νέο, συνδρομητικό τρόπο χρήσης αυτοκινήτου.

H Lynk & Co, αδελφή μάρκα της Volvo στην Κίνα, θα ξεκινήσει τη δραστηριότητα της από το Βέλγιο, το 2021. Το κόστος του πρώτου της μοντέλου, του SUV με την ονομασία 01, θα είναι 500 ευρώ! Το μήνα.

Η Lynk & co ανήκει στον κινεζικό όμιλο αυτοκινήτων Geely, ο οποίος κατέχει επίσης τη σουηδική Volvo. Ο διευθύνων σύμβουλος της φιλόδοξης νέας μάρκας είναι ο Άλεν Βάιζερ, που δήλωσε σχετικά: «Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο εδώ και 100 χρόνια: πουλάει όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα. Στόχος μας δεν είναι να πουλάμε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα, αλλά όσα πουλάμε να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο».

insider

Στόχος, η πιο συμφέρουσα πρόταση

Η Lynk & Co ανέπτυξε ένα μοναδικό εμπορικό μοντέλο για τη διάθεση των αυτοκινήτων της. Οι χρήστες πληρώνουν μηνιαία συνδρομή 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και υπηρεσιών όπως η συντήρηση και η οδική βοήθεια. «Όλη η ιδέα μας περιστρέφεται γύρω από την ιδιότητα μέλους, όπως με το Netflix ή το Spotify, με ένα συμβόλαιο που μπορεί να συνεχίζει ή να ακυρώνεται κάθε μήνα. Επίσης, αν ο χρήστης επιθυμεί να μοιράζεται το αυτοκίνητο, τα κόστη μειώνονται. Με αυτόν τον τρόπο πέφτει και η μηνιαία χρέωση», σύμφωνα με τον Βάιζερ.

insider

Διάθεση μόνο online

Η νέα μάρκα δεν θα διαθέτει δίκτυο αντιπροσώπων. Η διαδικασία πώλησης πραγματοποιείται online, το αυτοκίνητο παραδίδεται στο σπίτι, ενώ το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Volvo στην Ευρώπη θα είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση των αυτοκινήτων.

insider

Ο Βάιζερ θεωρεί ότι τα 500 ευρώ του μήνα είναι ένα χαμηλό κόστος για ένα άνετο SUV -το 01 θα έχει περίπου το μέγεθος ενός Audi Q3 ή ενός Volvo XC40. Λόγω της εμπορικής της πολιτικής, η Lynk & Co δεν θα έχει κόστη προμήθειας προς εισαγωγείς και εμπόρους, ενώ το μοντέλο 01 θα έχει μια εξοπλιστική επιλογή και θα διατίθεται μόνο σε μαύρο ή μπλε, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος.

insider

Δύο διαθέσιμες εκδόσεις

Σύμφωνα με τη Lynk & Co το μοντέλο της 01 θα διατίθεται σε υβριδική και επαναφορτιζόμενη (plug in) υβριδική έκδοση. Η δεύτερη, με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών της θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση 68 χιλιομέτρων. Περισσότερα στοιχεία για την απόδοση των δύο μοντέλων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider