«Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
Συντριπτικό ήταν το «όχι» στην τροπολογία για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος από τους Βρετανούς Βουλευτές. 

Συντριπτικό ήταν το «όχι» στην τροπολογία για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος από τους Βρετανούς Βουλευτές.

Συγκεκριμένα ενάντια στην τροπολογία ψήφισαν 334 βουλευτές, ενώ 85 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης Μέι για μια παράταση του Brexit. Η πρόταση της Μέι εγκρίθηκε με 412 ψήφους υπέρ και 202 κατά. H πρόταση που υπερψηφίστηκε αναφέρει πως αν δεν υπάρξει μια συμφωνία για το Brexit πριν από τις 20 Μαρτίου, η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει μια καθυστέρηση της διαδικασίας ως τις 30 Ιουνίου.

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν, με ψήφους 314 κατά έναντι 311 υπέρ, και την τροπολογία της Λούσι Πάουελ των Εργατικών που προέβλεπε ότι το άρθρο 50 δεν θα έπρεπε να επεκταθεί μετά τις 30 Ιουνίου.

Μεγάλη ανακούφιση για την Τερέζα Μέι υπήρξε, και με την καταψήφιση της τροπολογίας που είχαν προτείνει βουλευτές, σύμφωνα με την οποία θα δινόταν περαιτέρω χρόνος στο Κοινοβούλιο, ώστε να διαβουλευτεί και να αναζητήσει και άλλες επιλογές πέραν της πρότασης Μέι. Η τροπολογία Μπεν, όπως ήταν γνωστή, συγκεντρώσε 314 ψήφους κατά και 312 υπέρ.

O ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ότι η Τερέζα Μέι πρέπει να αποδεχθεί ότι η συμφωνία της δεν είναι πλέον βιώσιμη και ότι η Βρετανία δεν μπορεί να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος του, για την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider