Προς άγνωστο προορισμό πλέει και πάλι το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς άγνωστο προορισμό πλέει και πάλι το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1
Το τάνκερ βρίσκεται δυτικά της Κρήτης.

Προς άγνωστο προορισμό πλέει και πάλι το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και την Τεχεράνη. Η υπόθεση του τάνκερ είχε φέρει «σε δύσκολη θέση» και την Ελλάδα καθώς πληροφορίες εμφάνιζαν πριν από λίγες ημέρες το δεξαμενόπλοιο να έχει πρόθεση να δέσει στο λιμάνι της Καλαμάτας. Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Ιράν απαιτώντας από τα υπόλοιπα κράτη να εμποδίζουν τέτοιες κινήσεις. Μάλιστα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φρόντισε να προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να διευκολύνει σε οτιδήποτε το δεξαμενόπλοιο ενώ η Αθήνα από την πλευρά της αρνήθηκε ότι το «Adrian Darya 1» έχει ζητήσει κάτι από την Ελλάδα.

Ως νέος προορισμός του δεξαμενόπλοιου τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι είχε οριστεί το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία αλλά σύμφωνα με τον ιστότοπο Refinitiv Eikon, πλέον ούτε αυτός ο προορισμός ισχύει. Σήμερα, στην καταγραφή του Refinitiv Eikon δεν αναφέρεται κανένας προορισμός για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο πλέει νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας και βρίσκεται δυτικά της Κρήτης.

Το τάνκερ, που είναι φορτωμένο με 2,1 βαρέλια πετρέλαιο ονομαζόταν προηγουμένως ονομαζόταν «Grace 1» και το είχαν πιάσει στο Γιβραλτάρ, μετά από πίεση των Αμερικανών, που είναι βέβαιοι ότι μεταφέρει πετρέλαιο στη Συρία. Το Ιράν έχει αρνηθεί πως το δεξαμενόπλοιό του κατευθυνόταν ποτέ στη Συρία ενώ οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του δεξαμενόπλοιου με το αιτιολογικό ότι έχει δεσμούς με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider