Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει για το Brexit η ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει για το Brexit η ΕΕ
Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν πως μία παράταση κρίνεται αναγκαία, όμως χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία για το είδος της παράτασης που πρέπει να δοθεί.

Στον «πάγο» βάζει την απόφαση της για την παράταση του Brexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Το πρωί της Παρασκευής, οι πρέσβεις της ΕΕ συζήτησαν όλα τα πιθανά σενάρια παράτασης για την «έξοδο» του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Όμως, σύμφωνα με το CNBC, παρότι συμφώνησαν πως μία παράταση κρίνεται αναγκαία, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το είδος της παράτασης που πρέπει να δοθεί.

«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» σύμφωνα με τις δηλώσεις μίας ανώνυμης πηγής στο CNBC, με τους πρέσβεις να συναντηθούν στις «αρχές της επόμενης εβδομάδας» για να καταλήξουν σε μία απόφαση.

Εκλογές στις 12/12 προτείνει ο Μπόρις Τζόνσον

Την Πέμπτη, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από το Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει τη διενέργεια εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, στην προσπάθεια που καταβάλλει για ένα επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit.

«Αν θέλουν πραγματικά περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν αυτήν την καταπληκτική συμφωνία, τότε μπορούν να τον έχουν, αλλά πρέπει να συμφωνήσουν σε βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου» τόνισε ο Τζόνσον σε διάγγελμα του.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία τη Δευτέρα να ψηφίσουν, εάν θα διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider