Brexit: Νέα προσπάθεια για προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Μπόρις Τζόνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Νέα προσπάθεια για προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Μπόρις Τζόνσον
Το βρετανικό κοινοβούλιο και οι ψηφοφόροι παραμένουν διχασμένοι ως προς τον τρόπο με τον οποίο, αλλά και το «αν», πρέπει να προχωρήσει το Brexit.

Ακόμα μία προσπάθεια θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για να εξασφαλίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την προκήρυξη εκλογών, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit.

Η νέα προσπάθεια του Τζόνσον έρχεται μετά την απόρριψη της πρότασης του από το βρετανικό κοινοβούλιο χθες, Δευτέρα. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει σήμερα να περάσει από την Βουλή των Κοινοτήτων νομοσχέδιο που προβλέπει την διενέργεια εκλογών τις 12 Δεκεμβρίου. Για την έγκρισή του, χρειάζεται απλή πλειοψηφία 320 βουλευτών στην 650μελή Βουλή.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχισθεί αυτή η παράλυση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να προχωρήσουμε κατευθείαν σε εκλογές. Αυτό το Κοινοβούλιο δεν μπορεί πλέον να κρατήσει αυτήν την χώρα όμηρο».

Το βρετανικό κοινοβούλιο και οι ψηφοφόροι παραμένουν διχασμένοι ως προς τον τρόπο με τον οποίο, αλλά και το «αν», πρέπει να προχωρήσει το Brexit, την ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει προθεσμία για μία ακόμα παράταση, έπειτα από τριάμισι χρόνια αναταραχής και αδιεξόδου.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι το Brexit θα έχει τελειώσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου «πάση θυσία», τώρα, μετά την νέα τρίμηνη αναβολή που χορήγησε η Ευρωπαϊκή Ενωση, ποντάρει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Στο τέλος, οι ψηφοφόροι θα έχουν να κάνουν μία επιλογή ανάμεσα σε έναν ενισχυμένο Μπόρις Τζόνσον που θα προωθεί την συμφωνία του για το Brexit και μία σοσιαλιστική κυβέρνηση, υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που θα επαναδιαπραγματευθεί μία συμφωνία διαζυγίου πριν από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Εάν κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα συνεχισθεί το αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider