Γερμανική οδηγία προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στη νότια Ρωσία και στα ουκρανικά σύνορα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανική οδηγία προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στη νότια Ρωσία και στα ουκρανικά σύνορα
Η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ακόμη ότι η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot ανέστειλε από την Τρίτη όλες τις πτήσεις προς το εξωτερικό.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία ζητά από τους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν στη νότια Ρωσία και στην περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, εξέδωσε την Τρίτη το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ακόμη ότι η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς το εξωτερικό, με εξαίρεση τις πτήσεις προς Λευκορωσία, ενώ και άλλες αεροπορικές συνδέσεις ενδέχεται να ακυρωθούν χωρίς προειδοποίηση.

Διαβεβαιώσεις για συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ είχε την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία με τον ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα, τον οποίο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία - είτε παρέχοντας μέσα αυτοάμυνας είτε ανθρωπιστική βοήθεια για όσους αναζητούν καταφύγιο είτε μέσω έντονης διεθνούς πίεσης και απομόνωσης της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η Aeroflot διακόπτει όλες τις πτήσεις της στο εξωτερικό εκτός από την Λευκορωσία

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Διαβεβαιώσεις για συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider