Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια εν ώρα μαθήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια εν ώρα μαθήματος
Πηγή: Associated Press
Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η δολοφονία μίας καθηγήτριας λυκείου με μαχαίρι, η οποία έπεσε θύμα ενός 16χρονου μαθητή. 

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η δολοφονία μίας καθηγήτριας λυκείου με μαχαίρι, η οποία έπεσε θύμα ενός 16χρονου μαθητή.

Όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία, μαθητής σκότωσε με μαχαίρι καθηγήτρια λυκείου στη γαλλική Χώρα των Βάσκων.

«Επιβεβαιώνω ότι υπήρξε επίθεση με μαχαίρι και ότι το θύμα υπέκυψε», δήλωσε ο εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ.

Ο μαθητής, όπως έγινε γνωστό, μαχαίρωσε την καθηγήτρια μέσα στη σχολική τάξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, την ώρα που παρέδιδε μάθημα, ο μαθητής εισέβαλε στην τάξη οπλισμένος με μαχαίρι και της επετέθη.

Ο μαθητής συνελήφθη και γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανήλικο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος σκότωσε την καθηγήτριά του επειδή, όπως είπε, τον καθοδήγησε μία φωνή. Επιτόπου έχουν μεταβεί ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ, αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την συντριβή της γαλλικής κυβέρνησης για το τραγικό συμβάν.

Η επίθεση σημειώθηκε στο καθολικό λύκειο του Αγίου Θωμά Ακινάτη του Σεν-Ζαν-ντε-Λυς, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Actu.fr .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sud Ouest, θύμα είναι μία καθηγήτρια της ισπανικής γλώσσας 50 ετών.

Οι μαθητές του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Πυρηναίων, αποχώρησαν το μεσημέρι από το σχολείο αφού για προληπτικούς λόγους έμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους για δυο ώρες.

Να σημειωθεί ότι στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, 15χρονος μαθητής μαχαίρωσε στον λαιμό καθηγήτρια λυκείου της Καν στην Νορμανδία. Η 63χρονη καθηγήτρια βγήκε από το νοσοκομείο λίγες ημέρες αργότερα, ενώ ο δράστης της επίθεσης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρατείται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CNN: Ο Πούτιν δοκίμασε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, όσο ο Μπάιντεν βρισκόταν στο Κίεβο

gazzetta
gazzetta reader insider insider