Γεγονός η πρώτη μεταγραφή με Bitcoin στην Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεγονός η πρώτη μεταγραφή με Bitcoin στην Τουρκία

O ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Τουρκίας, Χαρουνούστασπορ, έγινε η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε την πρώτη μεταγραφή στην ιστορία της χώρας με τη χρήση ψηφιακού νομίσματος.

Η Χαρουνούστασπορ πλήρωσε τον 22χρονο Ομέρ Φαρούκ Κίρογλου 2.500 τουρκικές λίρες σε μετρητά, ενώ η αξία των υπόλοιπων 2.000 λιρών καταβλήθηκε σε Bitcoin.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Χαλντούν Σεχίτ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας ότι ο σύλλογος αποφάσισε να προφέρει συμβόλαιο στον Κίρογλουσε κρυπτονομίσματα ώστε να γίνει γνωστή η ομάδα «στην Τουρκία και στον κόσμο». «Με τη βοήθεια του θεού, το bitcoin θα μας χαρίσει το πρωτάθλημα!», προσέθεσε.

Ο Ομέρ Κίρογλου δήλωσε: «Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στον κόσμο και είναι και για εμένα το ίδιο μοναδικό! Όπως είπε ο πρόεδρος: “ας κάνουμε κάτι καινούριο”»!

Η Χαρουνούστασπορ παίζει στην Α' κατηγορία στην ερασιτεχνική λίγκα στην επαρχία Σακάρια.

Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση του συλλόγου, έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων της τουρκικής κυβέρνησης κατά της χρησιμοποίησης του bitcoin, επειδή «συνεπάγεται κινδύνους, καθώς δεν υπάρχουν νομικές βάσεις για συναλλαγές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider