Sporos: Τα βιολογικά παιδικά σνακ που «καλοβλέπουν» τα ράφια των σούπερ μάρκετ και τη… Σαουδική Αραβία

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sporos: Τα βιολογικά παιδικά σνακ που «καλοβλέπουν» τα ράφια των σούπερ μάρκετ και τη… Σαουδική Αραβία
Η συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Sporos, Έρη Χρηστογιάννη, μιλά στο insider.gr

Junk free… παιδικές τροφές υπόσχεται η Sporos, που δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη για φρέσκα, υγιεινά και θρεπτικά σνακ για παιδιά, φτιαγμένα από βιολογικές πρώτες ύλες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού ή συντηρητικών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ετοιμάζεται να διεκδικήσει σημαντικά μερίδια αγοράς στον χώρο των παιδικών τροφών, επιδιώκοντας να κατακτήσει μια θέση στο ράφι των σούπερ μάρκετ, αλλά και να «ταξιδέψει» στις αγορές του εξωτερικού.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα

Η ιδέα για παιδικά σνακ ξεκίνησε από την Έρη Χρηστογιάννη, μια μαμά που αφιέρωνε πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας για το παιδί της και την Άννα Μαρία Βολανάκη, αθλητική διατροφολόγο με μεγάλη εμπειρία στη διατροφική ανάλυση συνταγών και στην ενημέρωση μεγάλων και μικρών σχετικά με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής. Οι δύο ιδρύτριες δημιούργησαν μια σειρά από φρέσκα, χειροποίητα, θρεπτικά και νόστιμα σνακ για παιδιά, όπως θα τα έφτιαχνε κάθε γονιός στο σπίτι του.

«Όλα ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια όταν αντιληφθήκαμε ότι δεν υπάρχουν στην αγορά παιδικά σνακ χωρίς συντηρητικά, χωρίς αλάτι, χωρίς ζάχαρη, κατάλληλα για τα παιδιά», δηλώνει στο insider.gr η Έρη Χρηστογιάννη, συνιδρύτρια του Sporos Meals, εξηγώντας πως «ο Sporos ήρθε να προτείνει την υιοθέτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία, προσφέροντας στους γονείς μια εύκολη λύση και εξασφαλίζοντας λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για τους ίδιους και την οικογένειά τους».

Η παραγωγή 1.200 τεμαχίων σε εβδομαδιαία βάση και το ενδεχόμενο εξεύρεσης επενδυτή

Όπως επισημαίνει η κυρία Χρηστογιάννη, ο Sporos ξεκίνησε με ίδια κεφάλαια, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναζήτησης επενδυτή στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να επεκταθεί το όραμα της εταιρείας.

Η παραγωγή των σνακ πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Τhe Food Lab, μιας πρότυπη μονάδα επεξεργασίας τροφίμων του ομίλου επιχειρήσεων Πιέτρης, με όλες τις αναγκαίες πιστοποιήσεις και τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας.

«Η παραγωγή κυμαίνεται κοντά στα 1.200 τεμάχια σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τα προϊόντα της Sporos αφορούν ως τώρα σε οκτώ κωδικούς αλμυρών και γλυκών επιλογών», σχολιάζει η ίδια στο insider.gr. Με τη βοήθεια της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας, που αποτελείται από παιδίατρο και παιδοδιατροφολόγο, παράγονται πρωτότυπα σνακ με «κρυμμένα» όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο, όπως είναι το κράκερ ρεβιθιού, το μπισκότο βρώμης με λιναρόσπορο, τα κριτσίνια μήλου με κουρκουμά, τα κράκερ με κακάο και μέλι, τα μπαλάκια ενέργειας με γεύση τσουρέκι και άλλα.

Πρόκειται για σνακ πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά, για την παραγωγή των οποίων προηγήθηκαν εκατοντάδες δοκιμές ώστε ο Sporos να φτάσει στο επιθυμητό του αποτέλεσμα.

Πού βρίσκονται σήμερα τα προϊόντα Sporos

Τα παιδικά σνακ της Sporos μπορεί κανείς να τα βρει στο site της εταιρείας, www.sporosmeals.gr, καθώς και σε επιλεγμένα παντοπωλεία στην Αττική. Πολύ σύντομα, δε, τα προϊόντα θα βρεθούν και σε παντοπωλεία της Κρήτης, ενώ στο επόμενο διάστημα οι παιδικές τροφές Sporos θα βρεθούν στο ράφι γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ των Βορείων Προαστίων.

«Για την ώρα η στρατηγική μας επικεντρώνεται στην κάλυψη της ζήτησης σε επίπεδο γειτονιάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκεφτόμαστε το ράφι του σούπερ μάρκετ», σημειώνει η κυρία Χρηστογιάννη.

Αποκαλύπτει τέλος ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις και με πλατφόρμες online διανομής, ενώ ερευνά και το ενδεχόμενο εξαγωγών, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ζουμερός» τζίρος για τον όμιλο Δειπνοσοφιστήριον – Οι άξονες στρατηγικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider