Νέα άνοδος στις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με την προσοχή στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος στις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με την προσοχή στην Ουκρανία
Τα συμβόλαια του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στη χρηματιστηριακή αγορά του Άμστερνταμ έφτασαν να ενισχύονται έως και 5,2%.

Νέα άνοδο σημειώνουν τα συμβόλαια φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εν μέσω των εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη και αφότου οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για το ότι προσέθεσαν 7.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα συμβόλαια του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στη χρηματιστηριακή αγορά του Άμστερνταμ έφτασαν να ενισχύονται έως και 5,2% νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ λίγο πριν από τις 10:00 (ώρα Ελλάδας) ενισχύονταν κατά 2,4% στα 71,50 ευρώ ανά MW/h.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου από την Gazprom έχουν ανακάμψει μέσα στον Φεβρουάριο, αφότου υποχώρησαν σε χαμηλό 7 ετών κατά τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η Ρωσία «αύξησε» την παρουσία δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κατά τουλάχιστον «7.000 στρατιωτικούς», ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν εκεί χθες Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την ανακοίνωση της Μόσχας πως προχώρησε στην απόσυρση κάποιων δυνάμεων.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέμεινε στο ότι η Μόσχα θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή» να διεξαγάγει κάποια επιχείρηση που θα της χρησίμευε ως πρόσχημα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε: «η Ρωσία λέει πως θέλει να βρεθεί διπλωματική λύση, αλλά οι πράξεις της υποδεικνύουν το αντίθετο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EKΤ: Πόσο σοβαρό είναι για την Ευρωζώνη ένα... ατύχημα φυσικού αερίου

EKΤ: Πόσο σοβαρό είναι για την Ευρωζώνη ένα... ατύχημα φυσικού αερίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider