Γερμανία: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για δεύτερο διαδοχικό μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για δεύτερο διαδοχικό μήνα
Τον Φεβρουάριο, ο δείκτης Ifo έφτασε στο 98,9, από 96,0 τον Ιανουάριο. Αυτή ήταν και η πιο απότομη αύξηση από τον Μάρτιο του 2021.

Βελτίωση καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία όπως αποτυπώνεται από την πορεία του δείκτη Ifo.

Συγκεκριμένα, ο πιο κορυφαίος δείκτης της Γερμανίας, ο δείκτης Ifo, ενισχύθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, όχι μόνο λόγω της βελτίωσης των προσδοκιών αλλά και λόγω μιας πολύ καλύτερης τρέχουσας αξιολόγησης. Έτσι, τον Φεβρουάριο, ο δείκτης Ifo έφτασε στο 98,9, από 96,0 τον Ιανουάριο. Αυτή ήταν και η πιο απότομη αύξηση από τον Μάρτιο του 2021.

Σε αυτόν τον κόσμο, με την ένταση στην Ουκρανία και την πανδημία να συνεχίζει να μολύνει τμήματα των πληθυσμών, καταγράφονται τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης στις αλυσίδες εφοδιασμού και αισιοδοξίας λόγω ενός πολύ πιο ήπιου οικονομικού αντίκτυπου της Όμικρον από ό,τι προηγουμένως.

«Με τα βιβλία παραγγελιών να είναι γεμάτα, η βιομηχανική δραστηριότητα θα πρέπει να ανθίσει κατά τους επόμενους μήνες, υποστηρίζοντας την άποψή μας για μια απότομη ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους» αναφέρουν οι αναλυτές της ING.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider