Η Βρετανία θα εξετάσει την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία θα εξετάσει την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία
Και η Ιαπωνία συζητά ενδεχόμενη απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ευρώπη, ο Τζέιμς Κλέβερλι, μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν το ενδεχόμενο αυτό.

«Εισάγουμε πάρα πολύ λίγους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, ούτως ή άλλως», εξήγησε ο κ. Κλέβερλι στο Times Radio. «Είναι κάτι που φυσικά θα εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το Bloomberg μετέδωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει εάν θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ χωρίς τη συμμετοχή των συμμάχων της στην Ευρώπη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για την απαγόρευση των εισαγωγών, με το χρονοδιάγραμμα και το εύρος οποιασδήποτε κίνησης να είναι ακόμα ρευστά, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Ιαπωνία συζητά ενδεχόμενη απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία

Η ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πιθανότητα να απαγορευθεί η εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την απαγόρευση χωρίς τους συμμάχους

ΗΠΑ και ΕΕ συζητούν την πιθανότητα να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider