Στα 3.300 δολάρια απογειώνεται το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 3.300 δολάρια απογειώνεται το Bitcoin

Σε επίπεδα-ρεκόρ εκτινάχθηκε το Bitcoin στην έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, καταγράφοντας άλμα 16% στα 3.292,41 δολάρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα πέρασε μια έντονη «υπαρξιακή» κρίση, αφού οι developers διαφωνούσαν για τον τρόπο με τον οποίο θα αναβαθμιστεί η τεχνολογία blockchain –η οποία βρίσκεται πίσω από την «έκδοση» του Bitcoin.

Μια ομάδα τάχθηκε υπέρ της λύσης SegWit2x, η οποία υποστηρίζει πιο δραστική αύξηση των blocks από τα καθιερωμένα ορυχεία που χρησιμοποιούνται σήμερα για την «εξόρυξη» του ψηφιακού νομίσματος.

Ο Ορέλιεν Μέναντ, διευθύνων σύμβουλος της Gatecoin Ltd, ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ, συμφωνεί ότι η λειτουργία των ορυχείων έχει περιορισμένη εμβέλεια και υποστηρίζει ότι η ενεργοποίηση της λύσης SegWit θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στην τεχνολογική επανάσταση του Bitcoin.

Η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στην «επόμενη ημέρα» του Bitcoin: καθώς η δημοτικότητα του ψηφιακού νομίσματος αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, οι συναλλαγές επιβραδύνονται λόγω του πλαφόν που υπάρχει στα δεδομένα που μπορεί να επεξεργαστεί η τεχνολογία blockchain.

Η λύση SegWit2x διασφαλίζει ότι ένα μέρος των δεδομένων αφαιρείται από το κεντρικό δίκτυο και το μέγεθος των blocks θα αυξηθεί στα 2 megabytes τον Νοέμβριο. Παρότι το πρώτο βήμα του SegWit2x έχει ήδη «κλειδώσει» και η νέα τεχνολογία αναμένεται να υιοθετηθεί τον Αύγουστο, οι διαφωνίες των εμπλεκόμενων, η μετάβαση δεν αναμένεται «βελούδινη» δεδομένων των διαφωνιών μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

«Η διαμάχη αναμένεται να συνεχιστεί και να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα», εκτιμά ο Μέναντ. «Η αύξηση του block στα 2 MB τον Νοέμβριο που υπόσχονται οι υποστηρικτές του SegWit2x θα απορριφθεί από άλλους εμπλεκόμενους», προειδοποιεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider