Πιτσιόρλας: Ελάχιστα έχουν γίνει για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιτσιόρλας: Ελάχιστα έχουν γίνει για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Την ανάγκη να αλλάξει ριζικά η δομή των υπηρεσιών που υποστηρίζουν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στην 5η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών που πραγματοποιείται την Τρίτη στην Αθήνα.

Ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια θα πρέπει να αποτελέσουν τον κορμό της ανάπτυξης ενώ σημείωσε ότι στο δημόσιο «κυριαρχεί ένα τουρλουμπούκι για το θέμα αυτό».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί βάση στο φορολογικό κόστος, το οποίο αποθαρρύνει από την πρόσληψη στελεχών τα οποία είναι ικανά και τα οποία αν και αμείβονται με χαμηλούς μισθούς κοστίζουν αρκετά στις επιχειρήσεις λόγω της φορολογίας.

Όσον αφορά στη στρατηγική τη κυβέρνησης από τώρα και στο εξής, ο υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν οι λόγοι για τους οποίους η χώρα έφθασε κοντά στη χρεωκοπία το 2009. Η στρατηγική της επόμενης ημέρας «βλέπει» μια Ελλάδα εντός της Ευρώπης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία των τελευταίων ετών. «Δεν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη αν απειλούμε η σταθερότητα και τη συνοχή της», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και την ανάγκη σύγκρουσης με μικρά κυρίως συμφέροντα για να διαμορφώσουμε ένα θετικό περιβάλλον», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider