Χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση ενόψει εθνικών εκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση ενόψει εθνικών εκλογών
Στις 30 Ιουνίου αναμένεται η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών σύμφωνα με πληροφορίες.

Μετά την χθεσινή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, φαίνεται να κλειδώνει η 30η Ιούνη χωρίς να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση ,σύμφωνα με πληροφορίες.

Συγκεκριμένα στον έναν μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις εθνικές εκλογές, δεν αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρά σε αλλαγές μόνο στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Βάσει του Συντάγματος, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 μέρες μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα το πράξει αυτό στις 2 ή 3 Ιουνίου, η ημερομηνία με τις περισσότερες πιθανότητες φαίνεται πως θα είναι η 30η Ιουνίου. Μέχρι τότε όμως, όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουμε ούτε υπηρεσιακό πρωθυπουργό ούτε αλλαγές στα βασικά υπουργεία.

Όπως ανέφεραν πηγές «μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider