Τσίπρας: Πιστεύουμε στην υγιή επιχειρηματικότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Πιστεύουμε στην υγιή επιχειρηματικότητα
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Θέλουμε ο τελευταίος Έλληνας πολίτες να έρθει σε αυτή την επιλογή με βάση την λογική, όχι το θυμικό, ούτε τον φόβο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη. Στηρίζεται στην εργατικότητα και το πείσμα των ανθρώπων της. Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών.

Ο ελληνικός λαός καλείται να κρίνει και να συγκρίνει για την επόμενη τετραετία, χωρίς να βρισκόμαστε κάτω από τον στενό κορσέ των μνημονίων και της επιτροπείας, και να αποφασίσει πως θα προχωρήσουμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης είναι ότι η ανάπτυξη εκείνη δεν μοιράστηκε δίκαια, αλλά καρπώθηκαν όλο τον πλούτο λίγοι, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα πίσω τους για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ήρθαν μετά.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Θέλουμε ο τελευταίος Έλληνας πολίτες να έρθει σε αυτή την επιλογή με βάση την λογική, όχι το θυμικό, ούτε τον φόβο.

Τσίπρας - Ρέντη

Δεν κάναμε θαύματα αλλά κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ανέφερε.

«Η ΝΔ μας παρέδωσε άδεια δημόσια ταμεία με 430 εκατ. παθητικό. Σήμερα έχουμε πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία . Με ποιον θα αισθάνεται ασφαλής ο επιχειρηματίας με τον ατζαμή που μας οδήγησε στην κρίση ή με αυτόν που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία; Πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες τόσο για την μείωση φόρων και γιο επιστροφή στην ανάπτυξη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα η χώρα είναι ξανά ελεύθερη , είναι αυτοδύναμη ξανά και ανήκει στους Έλληνες και αυτό είναι το πιο μεγάλο και το πιο ιστορικό μας επίτευγμα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και μπορεί να σχεδιάζει τα μέλλον της. Τώρα αποφασίσουμε για το μέλλον, για την ζωή και τα παιδιά μας».

«Προχωρήσαμε επιτέλους στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας για να πέσει χρήμα και πάλι στην αγορά. Με 14 νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπαίνουν μπροστά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και με το νόμο των μικροπιστώσεων έως 20.000 ευρώ για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Εμείς προχωρήσαμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για χρέη ως 300.000...Στην διαγραφή κύριας οφειλής - στο 70% περίπου - αλλά και προσαυξήσεων με αποτέλεσμα 9 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πληρώνουν σήμερα μικρότερες εισφορές, ειδικά οι πολύ μικρές επιχειρήσεις. Δώσαμε επίσης τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε περίπου 60.000 μικροεπαγγελματίες που ήταν εγκλωβισμένοι στα χρέη προηγούμενων ετών. Φέραμε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος απευθύνεται για πρώτη φορά και στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και δε μοιράστηκε σε δέκα ημέτερους κατά τη συνηθισμένη πρακτική του παρελθόντος. Μειώσαμε ήδη φέτος τον φόρο των επιχειρήσεων και θα συνεχίσουμε μειώνοντάς τον συνολικά 4% ως το 2022. Πετύχαμε την αύξηση των εξαγωγών από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που κάνει ρεαλιστικό το στόχο να φτάσουν οι εξαγωγές το 50% του ΑΕΠ μέχρι 2025».

  • Σε τι δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

-Να μειώσουμε το πρώτο κλιμάκιο του φόρου εισοδήματος στο 20%

-Να μειώσουμε την προκαταβολή φόρου στο 50% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 80% για τις επιχειρήσεις

-Να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης για εισόδημα μέχρι 20.000

-Να αυξήσουμε το συντελεστή αποσβέσεων στο 150%.

-Να μειώσουμε τον δεύτερο συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 11%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider