Η κυβέρνηση ετοιμάζει έκπληξη με την επιλογή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κυβέρνηση ετοιμάζει έκπληξη με την επιλογή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου το όνομα που έχει επιλεχθεί από το Πρωθυπουργικό γραφείο είναι στέλεχος που έχει μεγάλη προϋπηρεσία στις Βρυξέλλες.

Ένα όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση ως επιλογή θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση με στόχο να αντιπαραβάλλει την δική της πρόταση με την επιλογή της Βασιλικής Θάνου που είχε κάνει προ διετίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου το όνομα που έχει επιλεχθεί από το Πρωθυπουργικό γραφείο είναι στέλεχος που έχει μεγάλη προϋπηρεσία στις Βρυξέλλες και γνωρίζει εις βάθος τα θέματα, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής θα έχει απόλυτη συνάφεια με τα θέματα του ανταγωνισμού σε αντιδιαστολή με την προκάτοχό κυρία Θάνου.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Θάνου σε συνέντευξή της είχε υποστηρίξει αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της πως είναι παράνομη και κατά συνέπεια θεωρεί τον εαυτό της έκπτωτο πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η κυρία Θάνου έχει ήδη προαναγγείλει πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την απομάκρυνσή της, ενώ έχει υποστηρίξει πως σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά και όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους.

Ενόσω πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για το ταξίδι του στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων στην Κρήτη. Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της άτυπης ενημέρωσης που έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στον Πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Τα στοιχεία προκαλούν μεγάλο προβληματισμό, καθώς έχει σημειωθεί αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί με αποτέλεσμα την αύξηση των θανάτων στην άσφαλτο κατά 47% σε σχέση με πέρυσι.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει η Τροχαία Κρήτης. Χθες βγήκαν στους δρόμους του νησιού 45 συνεργεία και σε 1.317 ελέγχους κατέγραψαν: 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 333 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο για το Παρίσι και στις αποσκευές του θα μεταφέρει το σύνολο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τις διαβεβαιώσεις για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού και της τήρησης του πρωτογενούς πλεονάσματος στο ύψος του 3,5%. Δεν αποκλείεται πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού να ανακοινωθεί η υπογραφή μιας εμβληματικής επένδυσης, ως ένα καλό νέο που θα συνοδεύει την κυβερνητική αποστολή.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider