Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης - Βλέπει Μακρόν για επενδύσεις και ΝΑ Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης - Βλέπει Μακρόν για επενδύσεις και ΝΑ Μεσόγειο
Ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης, λένε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί το κλίμα εμπιστοσύνης που επιδιώκει να χτίσει στην Ευρώπη η νέα κυβέρνηση.

Η επίσκεψη στο Παρίσι είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, σε μια περίοδο που η ήπειρος ταλανίζεται από τις υφεσιακές σκιές αλλά και τη συζήτηση για το Βrexit. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα δει την ίδια μέρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βρετανό Πρωθυπουργό, μια μέρα μετά τη συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης, λένε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί το κλίμα εμπιστοσύνης που επιδιώκει να χτίσει στην Ευρώπη η νέα κυβέρνηση. Το κεντρικό μήνυμα που θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός είναι πως η Ελλάδα μετά τις εκλογές γύρισε οριστικά σελίδα με μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, που επιθυμεί να καταστήσει την Ελλάδα άγκυρα σταθερότητας, ανάπτυξης και μετριοπάθειας σε μια εποχή σημαντικών προκλήσεων για την Ευρώπη και τη γειτονιά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει την Πέμπτη να παρουσιάσει στον Γάλλο Πρόεδρο το νομοθετικό έργο που έχει στα σκαριά και αφορά κυρίως τις μειώσεις στη φορολογία και την κινητροδότηση των επιχειρήσεων για νέες επενδύσεις. Όπως σημειώθηκε στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας ο Έλληνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων και θα συζητήσει μαζί του διμερή θέματα αλλά και τις εξελίξεις στην Νοτιονατολική Μεσόγειο. Τον κ. Μητσοτάκη μάλιστα θα συνοδεύουν στη γαλλική πρωτεύουσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η διπλωματική του σύμβουλος, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο σύμβολος ευρωπαϊκών θεμάτων, Δημήτρης Μητρόπουλος και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Στις αποσκευές του ο πρωθυπουργός θα μεταφέρει το σύνολο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τις διαβεβαιώσεις για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού και της τήρησης του πρωτογενούς πλεονάσματος στο ύψος του 3,5%. Οι ρυθμίσεις που προβλέπουν τα δυο νέα νομοσχέδια, το φορολογικό και το αναπτυξιακό και θα νομοθετήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ξεδιπλωθούν και στις επισκέψεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης θα φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων στις 16.00 ώρα Ελλάδος. Θα προηγηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και στις 16.15 θα ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών, ενώ μισή ωρα αργότερα θα ακολουθήσει η κατ’ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Μακρόν.

Άνοιξε ο δρόμος για την Επένδυση του Ελληνικού

Ο κ Μητσοτάκης θα κουβαλά στις «αποσκευές» του και την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, βάσει της οποίας άνοιξε ο δρόμος για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για να ξεμπλοκάρει η επένδυση. Με νεότερη ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ο επενδυτής θα πρέπει να υποβάλλει αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές μελέτες για παρεμβάσεις εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς... και όχι για όλη την έκταση του Ελληνικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΚΑΣ, ο αδόμητος χώρος γύρω από τον περίβολο του ταφικού μνημείου θα πρέπει να ανέρχεται σε 20 μέτρα. Στη γνωμοδότηση θα περιλαμβάνεται και ένας ακόμα όρος, σύμφωνα με τον οποίο οι αρχαιότητες οι οποίες θα έρθουν στο φως στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προστατεύονται από τις κείμενες διατάξεις της Αρχαιολογικής Νομοθεσίας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider