ΗΠΑ: Την Παρασκευή νεότερα για την ενεργειακή συνεργασία με την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Την Παρασκευή νεότερα για την ενεργειακή συνεργασία με την ΕΕ
Σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο στενός συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις σε Ρώσους πολιτικούς και ολιγάρχες την Πέμπτη

Χαμηλούς τόνους για τις αποφάσεις συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα ενεργειακά κρατά η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, όπως προκύπτει από δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας (NSA), Τζέικ Σάλιβαν.

Ο ίδιος ανέφερε πως εν όψει των συναντήσεων που θα έχει ο πρόεδρος Μπάιντεν στην Ευρώπη αύριο και μεθαύριο, οι ΗΠΑ θα έχουν περισσότερα να πουν για τα ενεργειακά θέματα της ΕΕ την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε ότι κατά την αυριανή συζήτηση της με τον Μπάιντεν θα ζητήσει «να έχουμε δέσμευση από τις ΗΠΑ για επιπλέον παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εν όψει των επόμενων δύο χειμώνων».

Ο Σάλιβαν υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα κοιτάξουν τρόπους για να αυξήσουν τις παραδόσεις LNG στην ευρωπαϊκή αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Μιλώντας για τις κυρώσεις στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε πως την Πέμπτη οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις σε Ρώσους πολιτικούς και ολιγάρχες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Η Κομισιόν θέλει δέσμευση από τις ΗΠΑ για προμήθεια LNG τους επόμενους δύο χειμώνες

Ντράγκι: Βασικής σημασίας το ενεργειακό, στην αυριανή σύνοδο της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider