Μαρίνος (ΚΚΕ): Καμία ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρίνος (ΚΚΕ): Καμία ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση
Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια, αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

«Ο λαός θα πάρει ανάσα μόνο με τον αγώνα του», δηλώνει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Μαρίνος απαντά για τους λόγους που το ΚΚΕ αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι «ο ίδιος ο λαός με πιο δυνατό ΚΚΕ δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή στην Εύβοια, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την δημοσιογράφο Κατερίνα Βλαχοδήμου:

ΕΡ: Ποιο περιεχόμενο πρέπει να έχει η ανασυγκρότηση της Εύβοιας και με ποια κριτήρια πρέπει αυτή να προχωρήσει, μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη;

ΑΠ: Το περιεχόμενο το έχουν θέσει ήδη οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας με τους φορείς τους, στους αγώνες τους μαζί με το ΚΚΕ και το λένε ξεκάθαρα «θέλουμε να ζήσουμε στο τόπο μας». Αυτό σημαίνει αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων, δουλειά με δικαιώματα για τους ρετσινάδες-δασεργάτες, για όλους. Στήριξη των μικρών επαγγελματιών, των βιοπαλαιστών αγροτών-κτηνοτρόφων. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, καλά στελεχωμένα και εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Σχολεία ασφαλή, χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών. Οδικό δίκτυο σύγχρονο και ασφαλές. Να ζήσει ο λαός με αξιοπρέπεια, σε αντίθεση με τα κυβερνητικά σχέδια Μπένου (που στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ) τα οποία υπηρετούν μεγάλα τουριστικά, ενεργειακά, κατασκευαστικά κ.ά συμφέροντα, σε βάρος του λαού της περιοχής.

ΕΡ: Με βάση τα στοιχεία του τέως ΟΑΕΔ στους ανέργους της Β. Εύβοιας ποσοστό άνω του 50% είναι μακροχρόνια άνεργοι. Ενώ και το ποσοστό ανεργίας συνολικά στον νομό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πώς θα αντιστραφούν αυτά τα ποσοστά αν δεν υπάρξει στήριξη της επιχειρηματικότητας;

ΑΠ: Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ακριβώς πως επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία και δουλειά για όλους με δικαιώματα δεν πάνε μαζί. Στην Εύβοια οι επενδύσεις τρέχουν στο τομέα των κατασκευών, την ενέργεια, τον τουρισμό, αλλά η αναδουλειά παραμένει, η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς αυξάνεται, οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, ο χρόνος εργασίας έχει γίνει λάστιχο με οδυνηρές συνέπειες για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Ανάσα ο λαός μπορεί να πάρει από αυτή την αφόρητη κατάσταση μόνο με τον αγώνα του. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι με αυτοαπασχολούμενους, βιοπαλαιστές αγρότες, γυναίκες, νέοι οργανωμένοι στα σωματεία, τους συλλόγους τους να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Δηλαδή, απαιτείται ένα ρωμαλέο εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα συγκρούεται με τη στρατηγική του κεφαλαίου, ΕΕ, κυβερνήσεων που μας ματώνει καθημερινά και θα να ανοίξει δρόμους συνολικής ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας για μια κοινωνία, όπου θα μπορούμε να ζούμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής και της χώρας μας και δεν θα είναι δεσμευμένη στους αδυσώπητους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας των λίγων. Το ΚΚΕ καταθέτει όλες τις δυνάμεις του για αυτή τη μόνη, πραγματικά ρεαλιστική προοπτική που αντικειμενικά ο λαός μπορεί ζήσει καλύτερες μέρες.

ΕΡ: Το ΚΚΕ έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Για οποιονδήποτε λόγο απορρίπτει συνεργασία ή ψήφο ανοχής; Αν, επί παραδείγματι, συγκροτούνταν κυβέρνηση με μοναδικό αντικείμενο την απλή αναλογική και τίποτε άλλο και μετά διάλυση Βουλής και επαναπροκήρυξη εκλογών;

ΑΠ: Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας- διακυβέρνησης που μπορεί να γίνει πράξη όταν ο λαός αποφασίσει να κάνει συνολικές ανατροπές στο άδικο κράτος των λίγων και στην οικονομία που έχει κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και θα είναι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του. Το ΚΚΕ αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή, ανοχή, στήριξη στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί μετά τις πρώτες ή πιθανές δεύτερες εκλογές και θα υλοποιήσει το αντιλαϊκό πρόγραμμα φοροληστείας του λαού, πλειστηριασμών, λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, εμπορευματοποίησης - υποβάθμισης της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, ενεργειακής φτώχειας. Ο ίδιος ο λαός με πιο δυνατό ΚΚΕ δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση. Την απλή αναλογική δεν χρειάζεται να συμμετέχεις στη κυβέρνηση για να την ψηφίσεις. Η κυβέρνηση αφορά τα πάντα.

ΕΡ: Γιατί χαρακτηρίζετε «δήθεν ρήξη» το σχέδιο «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25;

ΑΠ: Επειδή δεν αποτελεί ρήξη με το μεγάλο κεφάλαιο και το εκμεταλλευτικό σύστημα, αλλά σχέδιο διάσωσής του. Άλλο ένα σχέδιο σαν και αυτά που έτσι και αλλιώς επεξεργάζονται τα επιτελεία της ΕΕ, οικονομικά λόμπι για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, των κερδών των τραπεζών και των άλλων οικονομικών ομίλων, γι’ αυτό δεν αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

ΕΡ: Ποιο είναι το δίλημμα για τους νέους ιδίως ψηφοφόρους στην Εύβοια και ποιο το κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ;

ΑΠ: Το δίλημμα μπροστά στις εκλογές είναι ένα και μοναδικό: Αν θα καταφέρει να είναι ο ίδιος ο λαός στις 22 Μαΐου πιο δυνατός κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο στον αγώνα με δυνατό ΚΚΕ. Το επιβεβαιώνει η ίδια η πείρα, γιατί όποια ανάσα ανακούφισης και κατάκτηση τα τελευταία χρόνια ήταν μόνο μέσα από την πάλη του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ μπροστά, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ , την επίθεση του κεφαλαίου. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να ακουμπήσουν οι νέοι και οι νέες, οι λαϊκές οικογένειες για κάθε πρόβλημα. Οι κομμουνιστές ήταν και θα είναι εκεί, μαζί με το λαό, εγγύηση στους αγώνες του, ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.

ΕΡ: Τι σηματοδοτεί για τον εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ, η κάλπη της 21ης Μαΐου;

ΑΠ: Να ψηφίσει όπως περπάτησε αυτά τα χρόνια, με το κεφάλι ψηλά, ενωμένος με τους υπόλοιπους εργάτες, διεκδικώντας το αυτονόητο να δουλεύει και να ζει με δικαιώματα. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να παραμείνουν μέσα στο εργοστάσιο, με αυτό τον τρόπο διεκδικούν να ξαναμπεί το εργοστάσιο σε λειτουργία, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της όποιας κυβέρνησης και τα σχέδια του «επενδυτή». Είμαστε υπερήφανοι ως Κόμμα γιατί αυτό τον δρόμο τον περπατήσαμε μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις τους σ’ αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα και οι εργάτες απέδειξαν τη δύναμη που έχουν όταν το αποφασίσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider