Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές με ελπίδες πως η Όμικρον δεν θα επιβεβαιώσει τους φόβους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές με ελπίδες πως η Όμικρον δεν θα επιβεβαιώσει τους φόβους
Κέρδη κατέγραψαν τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Stoxx να κλείνει την ημέρα με άνοδο μιας μονάδας, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τα ευρήματα των ερευνών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με το Stoxx να κλείνει την ημέρα με άνοδο μιας μονάδας, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τα ευρήματα των ερευνών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, η μετάλλαξη Όμικρον που συντάραξε τις διεθνείς αγορές το τελευταίο διάστημα, έχει ηπιότερες επιπτώσεις από την Δέλτα και άλλες μεταλλάξεις.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 483,01 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,97%, με τον κλάδο της διασκέδασης και των ταξιδίων να ενισχύεται κατά 1,7%, καθώς κάνει την εμφάνισή της η αισιοδοξία πως η Όμικρον ίσως και να μην αποτελέσει την αιτία για την επιστροφή της κατάστασης στην Άνοιξη του 2020.

Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,04% στις 15.756 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταστάλαξε στα επίπεδα των 7.106 μονάδων, με κέρδη 0,77%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 7.373 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 27.016 μονάδες, με κέρδη 0,70%, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 κέρδισε 1,24% στις 8.563 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη, είδε το φως της δημοσιότητας μια έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομεία οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 είναι 40-45% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Δέλτα.

Την ίδια στιγμή, δεδομένα από τη Νότια Αφρική δείχνουν πως η νόσηση που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού είναι κατά 70% έως 80% λιγότερο σοβαρή απ' ό,τι η Δέλτα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των αφρικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο των Ασθενειών (CDC), όμως αυτό δεν πρέπει να εικάζεται πως ισχύει για όλες τις χώρες,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider