Ράλι για τις τιμές των μετάλλων, λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι για τις τιμές των μετάλλων, λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τα συμβόλαια του παλλάδιου, παράδοσης Ιουνίου, βρέθηκαν κοντά σε ιστορικό υψηλό, ενισχυόμενα κατά 8,56% στα 2.962 δολάρια ανά ουγγιά.

Τελευταία ενημέρωση: 22:54

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι τιμές των μεταλλευμάτων, αποτιμώντας τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο της ανόδου βρέθηκαν οι κυρώσεις των χωρών της Δύσης προς τη Ρωσία και αντίστροφα, καθώς η Ρωσία είναι από τις ισχυρότερες δυνάμεις του κόσμου -μεταξύ άλλων- στο παλλάδιo, κρίσιμο υλικό για τους καταλύτες αυτοκινήτων, έχοντας πάνω από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής.

Μάλιστα, τα συμβόλαια του παλλάδιου, παράδοσης Ιουνίου, βρέθηκαν κοντά σε ιστορικό υψηλό, ενισχυμένα κατά 9,2% στα 2.981 δολάρια ανά ουγγιά. Ενδοσυνεδριακά, το παλλάδιο ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2021. Ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο είχε άνοδο 26,1%.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, ενισχύθηκαν 1,6% ή 30,70 δολάρια στα 1.966,60 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο χρυσός ενισχύθηκε 4,2% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο του 2020.

Το ασήμι, παράδοσης Μαΐου είχε άνοδο 2,3% ή 58 σεντς στα 25,78 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο στο 7,5%. Πρόκειται για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα συμβόλαια του χαλκού, παράδοσης Μαΐου, έφτασαν σε ιστορικό υψηλό, στα 4,938 δολάρια ανά λίβρα, με άνοδο 3,3% για την ημέρα και 10,1% για την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider