Θετικά οι ευρωαγορές αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά οι ευρωαγορές αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας
Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές ωστόσο να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους στα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Το θετικό trade στην Ευρώπη διαμορφώθηκε μετά την πτώση των περιφερειακών αγορών σε χαμηλά δύο μηνών τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως εγκατέλειψαν μαζικά τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου λόγω των φόβων για τον πληθωρισμό.

«Μία συνεδρία από μόνη της, δεν σας λέει πολλά. Προφανώς, υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος στις αγορές και τεράστια αστάθεια», δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ο Fahad Kamal, επικεφαλής επενδύσεων στην Kleinwort Hambros.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 420,29 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,79% στις 3.554 μονάδες.

Στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,15% στις 13.534 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,51% στα επίπεδα των 6.116 μονάδων.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο κατά 0,37% στις 7.243 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 1,04% στις 23.069 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 έσβησε τα κέρδη που κατέγραφε και ξεπερνούσαν το 1% κλείνοντας αμετάβλητος στις 8.139 μονάδες.

Μάκρο

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία για τον Μάιο διαμορφώθηκε στις -34,3 μονάδες έναντi -41 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να ανέλθει στις -42 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για τη γερμανική οικονομία διαμορφώθηκε στις -36,5 μονάδες έναντι -30,8 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -35 μονάδες.

Μηδενική ανάπτυξη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της χώρας (Istat), σε ένα σημάδι στασιμότητας στον κλάδο της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο η βιομηχανική παραγωγή έμεινε στο 0%, έναντι αύξησης 4% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση κατα 1,5%,

Εταιρικά νέα

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Bayer για το α' τρίμηνο του 2022, με τη διοίκηση της γερμανικής φαρμακευτικής να κάνει λόγο για μικρό αντίκτυπο στη λειτουργία της από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 14,64 δισ. ευρώ έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Bayer για έσοδα 13,65 δισ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 5,25 δισ. ευρώ έναντι 4,55 δισ. ευρώ που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Photo: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bundesbank: Η ΕΚΤ πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο

Wall Street: Οι Big Tech έχασαν πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε τρεις «καταστροφικές» συνεδριάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider