Κινήσεις σε στενό εύρος στο ΧΑ - Στο επίκεντρο Moody's, DBRS, FTSE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινήσεις σε στενό εύρος στο ΧΑ - Στο επίκεντρο Moody's, DBRS, FTSE
Αρνητική κίνηση για το Χρηματιστήριο την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση 14:40

Σε αρνητική τροχιά αναμένεται να κινηθούν σήμερα οι διεθνείς αγορές καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις μακροοικονομικές προοπτικές και οι ανησυχίες για την αυστηρότερη νομισματική πολιτική συνεχίζουν να επηρεάζουν τις αγορές.

Στην Ελλάδα, τα βλέμματα στρέφονται επίσης στο flow που σχετίζεται με το rebalancing του FTSE All-World που θα τεθεί σε ισχύ στο σημερινό κλείσιμο.

Συγκεκριμένα, στον Large Cap από τον Mid Cap εισέρχονται και επίσημα 11 μετοχές και είναι: η Alpha Bank, η Eurobank, τα ΕΛΠΕ, η Jumbo, η Μotor Oil, η Mytilineos, η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΔΕΗ και η Τέρνα Ενεργειακή (διαγράφονται από τον Mid Cap). Στον δείκτη Mid Cap από τον Small Cap θα περιληφθούν οι τίτλοι των: Aegean, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda, Quest, Sarantis και Viohalco (διαγράφονται από τον Small Cap). Επίσης στον δείκτη Micro Cap εισέρχονται οι τίτλοι της Μοτοδυναμικής, της Intrakat, της Κρι-Κρι και των Πλαστικών Θράκης ενώ αφαιρείται λόγω της χαμηλής της αποτίμησης η Attica Bank.

Όσο για τις σημερινές αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους της Moody's και της DBRS πιθανότατα ο πρώτος θα προβεί σε μια αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου καθώς απέχει αρκετά από τους υπόλοιπους, ενώ από τον δεύτερο δεν αναμένονται μεταβολές.

Τεχνικά για την εγχώρια αγορά, ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 878 μονάδες, με σημεία στήριξης στις 823 και στις 806 μονάδες και σημεία αντίστασης στις 847 και στις 856 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,44% στις 835,45 μονάδες, με τον τζίρο στα 22,65 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,37% σημειώνει ο FTSE 25 φτάνοντας στις 2.009,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,07% στις 554,60 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Πειραιώς διολισθαίνει κατά 0,75% μετά τη χθεσινή υπεραπόδοση και του επερχόμενου profit taking, η Eurobank κινείται σταθεροποιητικά στα 0,90 ευρώ, η Alpha Bank διολισθαίνει κατά 1,23%, τη στιγμή που η ΕΤΕ υπερπαποδίδει έντονα καταγράφοντας κέρδη 1,46% στα 3,27 ευρώ.

Απώλειες για τη Mytilineos που ξεπερνούν το 1%, ενώ ηπιότερα πτωτικά κινείται ο ΟΠΑΠ, η MOH, ενώ βαριές απώλειες καταγράφει ΔΕΗ που φτάνουν στο 2,55%.

Βγαίνει ένα bid σε ΟΤΕ, Jumbo Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider