Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνοδος 2% στο Χονγκ Κονγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνοδος 2% στο Χονγκ Κονγκ
Άνοδος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τελευταία ενημέρωση 13.06

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η επενδυτική ψυχολογία λαμβάνει ώθηση από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, ενώ η εντυπωσιακή κούρσα της Nvidia στο β' τρίμηνο του έτους φέρνει χαμόγελα και στους υπόλοιπους κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 454,19 μονάδες, με τον τεχνολογικό τομέα να ενισχύεται σχεδόν 2%, ενώ το σύνολο των επιμέρους κλάδων καταγράφει άνοδο. Ο δείκτης Eurostoxx 50 βρίσκεται στις 4.277,16 μονάδες, με κέρδη 0,25%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,15% στις 15.752 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που κερδίζει 0,22% στις 7.262 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,27% στις 7.3409 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,38% στις 28.341 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9.344 μονάδες, με κέρδη 0,31%.

Στα ταμπλό, «άλμα» 11% σημειώνει η δανέζικη φαρμακευτική ALK-Abello μετά τα αποτελέσματα β' τριμήνου, ενώ κέρδη σχεδόν 4% σημειώνει η μετοχή της επίσης δανέζικης Ambu.

Σημειώνεται πως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν και την Τετάρτη σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, παρά το γεγονός πως η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο εμφάνισε σημάδια περαιτέρω επιδείνωσης, καθώς η ύφεση διευρύνθηκε από τον μεταποιητικό στον κλάδο των υπηρεσιών.

Μάκρο

Η εμπιστοσύνη μεταξύ των Γάλλων του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε πολύ κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της τον Αύγουστο, καθώς η ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αποδυναμώθηκε.

Η μεταποιητική εμπιστοσύνη μειώθηκε στις 96 μονάδες από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 101 μονάδων τον Ιούλιο, σημειώνοντας χαμηλό σε πάνω από ένα έτος, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Insee. Ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος είναι οι 100 μονάδες.

Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν μικρότερη πτώση τον Αύγουστο λίγο χαμηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Άνοδος 2% στο Χονγκ Κονγκ

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης, τα κυριότερα χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, καθώς τα αποτελέσματα της Nvidia για το προηγούμενο τρίμηνο συνέτριψαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και σκόρπισαν αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές.

Στο Τόκυο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,87% στις 32.287 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI ενισχύθηκε κατά 2,05% στις 18.212 μονάδες. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκλεισε στις 3.082 μονάδες με άνοδο 0,12%, όπως και ο Shenzhen Component, που διαμορφώθηκε στις 10.256 μονάδες, με κέρδη 1,02%.

Κέρδη 1,28% κατέγραψε και ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα κλείνοντας στις 2.537 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία διαμορφώθηκε στις 7.182 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,47%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Πτώση στο μεταποιητικό κλίμα τον Αύγουστο

Οι BRICS απηύθυναν πρόσκληση ένταξης σε έξι κράτη - Μεταξύ τους Σ. Αραβία και Ιράν

Nvidia: Στα 46 δισ. δολάρια η περιουσία του CEO μετά τα αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider