Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο μετά το σερί 4 εβδομάδων κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο μετά το σερί 4 εβδομάδων κερδών
Θα καταφέρουν να επεκτείνουν το σερί της κερδοφορίας οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο;

Τελευταία ενημέρωση 22:25

Απόπειρα να επεκτείνει το σερί 4 εβδομάδων κερδών ξεκινά το αμερικανικό χρηματιστήριο την Δευτέρα, με την «κουτσουρεμένη» συνεδρίαση της Black Friday να επικυρώνει το ρεκόρ για τους τρεις βασικούς δείκτες μετά και από την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κάτω από το όριο του 5% που «έπιασε» τον Οκτώβριο.

Ήπιες μεταβολές σε αρνητικό έδαφος, ωστόσο, παρατηρούνται σήμερα στους δείκτες, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και για σημάδια για τις επόμενες κινήσεις της Fed που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 35.365 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,07% στις 4.5567 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει μικρή άνοδο 0,12% στις 14.267 μονάδες.

Η αγορά, πάντως, αντέδρασε καλά στη Black Friday παρά την δηλωμένη πρόθεση της Fed να περιορίσει την ζήτηση στην μάχη κατά του πληθωρισμού, με τις διαδικτυακές πωλήσεις στην Αμερική να αυξάνονται φτάνοντας το ποσό ρεκόρ των 9,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Adobe Analytics, με άνοδο 7,5%.

Κατά 7,5% αυξήθηκαν οι διαδικτυακές πωλήσεις την Black Friday στην Αμερική, φτάνοντας το ποσό ρεκόρ των 9,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Adobe Analytics.

Όπως αναφέρουν αναλυτές της εταιρείας, η άνοδος αυτή φανερώνει πως ο καταναλωτής πλέον θέλει να ξοδέψει περισσότερα σε σχέση με το 2022, όταν οι τιμές των καυσίμων και των τροφίμων ήταν αβάσταχτα υψηλές.

Σύμφωνα με τη έρευνα, οι παρορμητικές αγορές ίσως έπαιξαν το ρόλο τους στην επίτευξη του φετινού ρεκόρ, αφού 5,3 δισ. δολάρια των online πωλήσεων προέκυψαν από αγορές μέσω κινητού. Όπως τονίζουν, οι influencers και η διαφήμιση μέσω social media, βοηθούν ώστε οι καταναλωτές να αισθανθούν πιο άνετα και να προχωρήσουν σε αγορές μέσω του κινητού τους.

79 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις προέκυψαν από τους καταναλωτές που επέλεξαν τον ευέλικτο τρόπο πληρωμής «Buy Now, Pay Later», ο οποίος μάλιστα σημείωσε αύξηση κατά 47% από την περσινή χρονιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για το τουριστικό 2024 - Παραμένουν οι μεγάλες προκλήσεις

Μασκ: Η «προπαγάνδα» που γεννάει δολοφονίες πρέπει να σταματήσει

Σδούκου: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

gazzetta
gazzetta reader insider insider