Wall Street: To ράλι του Νοεμβρίου φτάνει προς το τέλος του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: To ράλι του Νοεμβρίου φτάνει προς το τέλος του
Προσπάθειες να μην «ξεφουσκώσουν» κάνουν τα δυνατά κέρδη του Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να έχουν στα χέρια τους τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Τελευταία ενημέρωση: 22:03

Προσπάθειες να μην «ξεφουσκώσουν» κάνουν τα δυνατά κέρδη του Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να αναλύουν τις θετικές διακυμάνσεις του μήνα, ενώ την ίδια ώρα έχουν στα χέρια τους τα σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,29% στις 35.434 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,05% στις 4.552 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στο +0,08% στις 14.251 μονάδες.

Οι δείκτες είναι καθ' όδόν για να τερματίσουν το μήνα με κέρδη 6,9% για τον Dow Jones και 8,4% για τον S&P 500. Όσο για τον Nasdaq βρίσκεται 10,8% πάνω τον Νοέμβριο.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στην συνεδρίαση τοu OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου, αναμένοντας με ενδιαφέρον που θα καταλήξουν οι διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη του Οργανισμού, όσο αφορά τις περικοπές στην παραγωγή. Το πετρέλαιο την Τρίτη διαπραγματευόταν κάτω από τα 80 δολάρια, προσπαθώντας να ισορροπήσει τις απώλειες μετά από ένα 4ήμερο πτώσης.

Επίσης, συνεχίζεται η «βουτιά» του δολαρίου, αφού υποχωρεί για τέταρτη ημέρα και οδεύει προς τον χειρότερο μήνα του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάκρο

Αύξηση 5,5% στις τιμές των κατοικιών σε ετήσια βάση δείχνει έκθεση της Federal Housing Finance Agency (FHFA), ενώ σύμφωνα και με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, αυτές συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον δείκτη, 20 μεγάλες αγορές στην Αμερική, καταγράφουν ετήσια αύξηση της τάξης του 3,9% σύμφωνα με σημερινά στοιχεία. Αυτό είναι σε συμφωνία με την εκτίμηση του Dow Jones και υψηλότερα από την 2,1% άνοδο τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, άνοδο κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ανακάμπτοντας από χαμηλό 15 μηνών, αν και η ανησυχία πως η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση παραμένει, σύμφωνα με καινούργια έρευνα του Conference Board. Ο δείκτης ανέβηκε στο 102,0 από το αναθεωρημένο 99,1 του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των αναλυτών της Wall Street Journal, οι προβλέψεις τους τοποθετούσαν τον δείκτη στο 101.

Επιχειρήσεις

Ο διαδικτυακός κολοσσός fast-fashion Shein, κατέθεσε εμπιστευτικά αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, με την IPO να αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2024. Με συμβούλους την Goldman Sachs, την JPMorgan και τη Morgan Stanley, ο κινεζικός κολοσσός της γρήγορης μόδας ετοιμάζεται να μπει στη Wall Street, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά του με την αποτίμησή του αξία να κυμαίνεται στα 66 δισ. δολάρια.

Επίσης, αναλυτές αναφέρουν πως το outlook της Boeing για το 2024, δείχνει πιο ευνοϊκό καθώς η ζήτηση και για τα επιβατικά αεροσκάφη αλλά και στο τμήμα της αμυντικής βιομηχανίας, μεγαλώνει με σταθερό ρυθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider