Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κάλπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κάλπη
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,27% στις 522,16 μονάδες.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που δείχνουν ξεκάθαρη νίκη των λαϊκιστικών και ακροδεξιών κομμάτων αλλά και την αιφνίδια κίνηση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, μετά την βαριά ήττα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,27% στις 522,16 μονάδες, με τις μετοχές τροφίμων και ποτών να ηγούνται των απωλειών με -1,2%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διολίσθησε κατά 0,71% στις 5.015 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40, έφτασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί άνω του 2%, και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με -1,35% στις 7.893 μονάδες, ενώ οι γαλλικές τράπεζες «βούτηξαν» απότομα μετά τις νέες πολιτικές εξελίξεις, με την Societe Generale και την BNP Paribas να καταγράφουν απώλειες 7,5% και 4,7% αντίστοιχα.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημείωσε πτώση 0,37% στις 18.488 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται κατά 0,20% χαμηλότερα στις 8.228 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έχασε 0,34% στις 34.542 μονάδες, ενώ τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,42% στις 11.357 μονάδες.

Το ενιαίο νόμισμα της ευρωζώνης υποχώρησε σε χαμηλό ενός μήνα, έως και 0,5% στα 1,0764 δολάρια, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν την πολιτική αβεβαιότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Στο πεδίο των επιτοκίων, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιοακίμ Νάγκελ δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να μην μειώσει ξανά τα επιτόκια για αρκετό καιρό, καθώς παρακολουθεί πόσο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί σχετικά με τα επιτόκια εν μέσω της ακόμη υψηλής αβεβαιότητας γύρω από την οικονομία και την εξέλιξη των πιέσεων στις τιμές, δήλωσε ο Νάγκελ, επικεφαλής της Bundesbank της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg για Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία: Από οικονομίες σε κρίση, πλέον υπεραποδίδουν

Κάζακς: Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ εξαρτώνται από τον πληθωρισμό

Νάγκελ: Η ΕΚΤ ενδέχεται να μην μειώσει ξανά τα επιτόκια για αρκετό καιρό

gazzetta
gazzetta reader insider insider